Δανία: Εισήγηση για παράταση κλεισίματος στα κλαμπ - Μετά από αύξηση κρουσμάτων

Δανία: Εισήγηση για παράταση κλεισίματος στα κλαμπ - Μετά από αύξηση κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Η Δανία δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανανοίξουν τα νυκτερινά κέντρα και οι αίθουσες μουσικής δεδομένης μια πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό και θα πρέπει να σταματήσει μια σχεδιαζόμενη τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

«Δεν είναι κάτι που μπορώ να συστήσω από υγειονομικής πλευράς, να πω προχωρήστε», είπε ο Κάρε Μόλμπακ, διευθυντής του State Institute Serum, στην τεχνολογική εφημερίδα Ingenioeren της Δανίας. Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού αφού είδε τα ποσοστά μόλυνσης να μειώνονται σταθερά, όμως ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Μόλμπακ, που δήλωσε τον Μάιο ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι «πολύ απίθανο», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Ingenioeren και είπε ότι αυτό συμβαίνει «επειδή η πίεση της μόλυνσης είναι όπως είναι τώρα».

Την περασμένη εβδομάδα 494 Δανοί βρέθηκαν θετικοί, έναντι 246 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που συνδέεται με αυτό, και αν θέλουμε να διατρέξουμε αυτό τον κίνδυνο από πολιτικής πλευράς, αυτή είναι μια πολιτική απόφαση», είπε στην Ingenioeren.

Η κυβέρνηση και η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση της τέταρτης φάσης του ανοίγματος, που περιλαμβάνει αίθουσες μουσικής και νυκτερινά κέντρα, στις 12 Αυγούστου. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δημόσιων πισινών ήταν αρχικά μέρος της τέταρτης φάσης, αλλά επιτράπηκε να ξανανοίξουν τον Ιούνιο. Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χένικε δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM