Δανία: Εισήγηση για παράταση κλεισίματος στα κλαμπ - Μετά από αύξηση κρουσμάτων

Δανία: Εισήγηση για παράταση κλεισίματος στα κλαμπ - Μετά από αύξηση κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Η Δανία δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανανοίξουν τα νυκτερινά κέντρα και οι αίθουσες μουσικής δεδομένης μια πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό και θα πρέπει να σταματήσει μια σχεδιαζόμενη τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

«Δεν είναι κάτι που μπορώ να συστήσω από υγειονομικής πλευράς, να πω προχωρήστε», είπε ο Κάρε Μόλμπακ, διευθυντής του State Institute Serum, στην τεχνολογική εφημερίδα Ingenioeren της Δανίας. Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού αφού είδε τα ποσοστά μόλυνσης να μειώνονται σταθερά, όμως ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Μόλμπακ, που δήλωσε τον Μάιο ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι «πολύ απίθανο», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Ingenioeren και είπε ότι αυτό συμβαίνει «επειδή η πίεση της μόλυνσης είναι όπως είναι τώρα».

Την περασμένη εβδομάδα 494 Δανοί βρέθηκαν θετικοί, έναντι 246 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που συνδέεται με αυτό, και αν θέλουμε να διατρέξουμε αυτό τον κίνδυνο από πολιτικής πλευράς, αυτή είναι μια πολιτική απόφαση», είπε στην Ingenioeren.

Η κυβέρνηση και η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση της τέταρτης φάσης του ανοίγματος, που περιλαμβάνει αίθουσες μουσικής και νυκτερινά κέντρα, στις 12 Αυγούστου. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δημόσιων πισινών ήταν αρχικά μέρος της τέταρτης φάσης, αλλά επιτράπηκε να ξανανοίξουν τον Ιούνιο. Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χένικε δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM