Δανία: Βανδάλισαν το άγαλμα της «Μικρής Γοργόνας» - Σύνθημα υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ

Δανία: Βανδάλισαν το άγαλμα της «Μικρής Γοργόνας» - Σύνθημα υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
EPA
0

Γράφοντας το σύνθημα «Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», άγνωστοι βανδάλισαν τη «Μικρή Γοργόνα», το πιο διάσημο σύμβολο της Δανίας, ένα ορειχάλκινο άγαλμα που είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των τουριστών από την Κίνα.

Το άγαλμα, ηλικίας 107 ετών που αναπαριστά μια μικρή γοργόνα από το ομώνυμο παραμύθι του Δανού συγγραφέα του 19ου αιώνα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βρίσκεται σε έναν βράχο στην προκυμαία της Κοπεγχάγης. Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Μικρή Γοργόνα, η οποία πολλές φορές έχει υποστεί καταστροφές ενώ δύο φορές αποκεφαλίστηκε.

Δανία: Βανδάλισαν το άγαλμα της «Μικρής Γοργόνας» - Σύνθημα υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
EPA

Το Χονγκ Κονγκ πλήττεται από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι μαζικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με την κατάθεση ενός σχεδίου νόμου που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα για να προσάγονται σε δίκες. Το επίμαχο νομοσχέδιο αποσύρθηκε τον Ιούλιο χωρίς ωστόσο αυτό να κάμψει τους διαδηλωτές. Σημειώνεται ότι το Χονγκ Κονγκ επεστράφη μεν στην κυριαρχία της Κίνας το 1997 αλλά διατηρεί διαφορετικό δικαιικό καθεστώς, στο πλαίσιο μιας διευθέτησης που αποκαλείται «μία χώρα, δύο συστήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ