#CoolAunt: Γυναίκες χωρίς παιδιά θέλουν απλώς να είναι «κουλ θείες» αντί να κάνουν δικά τους

#CoolAunt: Γυναίκες χωρίς παιδιά θέλουν απλώς να είναι «κουλ θείες» αντί να κάνουν δικά τους Facebook Twitter
0

Για πολλές γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η προοπτική δημιουργίας οικογένειας βαλτώνει εν μέσω εργασιακής ανασφάλειας και επικείμενων αυξημένων ευθυνών- όλα εκ των οποίων συνηγόρησαν να γίνει το «cool aunt» συνειδητή επιλογή αλλά και viral στα social media.

Το hashtag #CoolAunt στο TikTok μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 144 εκατομμύρια views, μαζί με τα σχετικά #RichAunt και #RichAuntie.

«Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ μαμά. Όμως, ξέρεις τι θα γίνω…», γράφει ένα βίντεο της @peytondstyles. «Η κουλ, ανύπαντρη, πλούσια θεία που δεν δείχνει ούτε μέρα πάνω από 20 και έχει δεύτερο σπίτι στην Ιταλία».

@peytondkleinn my dream #fyp #foryou #MakeMomEpic #milf #coolaunt #italy ♬ Main Titles (Charlie and the Chocolate Factory) - Danny Elfman

@kelseywilliams60 Holidays are coming up so we getting ready for this famous question #aunt #auntielife #boyaunt #fy #fyp #foryou #foryourpage #love #toocute #single ♬ original sound - TeeMoneyyyyy93

Η περσόνα της «cool aunt» είναι μια γοητευτική, διασκεδαστική γυναίκα, με γνώμονα την καριέρα της, που κάνει μια glamorous ζωή και έρχεται στις οικογενειακές εκδηλώσεις με εκπληκτικές ιστορίες από τα ταξίδια της. Αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να μιλήσει με την ανιψιά ή τον ανιψιό της για τα αδέρφια της— δηλαδή τη μαμά ή τον μπαμπά.

Τα σχετικά βίντεο σκετς στα social media παρουσιάζουν γυναίκες σε υποθετικές καταστάσεις με τα ανίψια τους, όπως να τους δίνουν χρήματα ενώ οι γονείς τους είπαν «όχι», να τα πηγαίνουν για ψώνια, να τους μαθαίνουν τη λέξη «τεκίλα», να τα παίρνουν από ένα πάρτι και να τους αφηγούνται τις υποτιθέμενες περιπετειώδεις ιστορίες τους — δείχνοντας ταυτόχρονα ζάπλουτες.

@simply_sayo Your job as The Rich Aunty is to ask “how much?” Not “what for?”🙄 spoil dem kids! You probably don’t have any of your own anyways😂#fyp #funny #viral ♬ Rich Girl - Gwen Stefani

@mayuhnaise Pov I’m ur rich aunt @finesse.us ♬ original sound - maya

@viennaayla I’m not a regular aunt, I’m the cool aunt🍷💫🤷🏻‍♀️ xoxo #coolaunt #fyp #comedy #niece #nephew #family #reallifeathome #coolmom ♬ original sound - vienna ❤️‍🔥

@brontecruz Tia can’t help it😝 #fy #foryourpage #futureme #coolaunt #tiaduties #millennial #canthelpit ♬ original sound - The Howells

@tatieonna #ColorCustomizer #ThisorThatSBLV #fyp #foryoupageofficiall #foryoupage #coolaunt ♬ original sound - Jennie Dimova

Το νέο trend συμπίπτει χρονικά με μια κατακόρυφη πτώση του ποσοστού γεννήσεων στις ΗΠΑ, η οποία μειώθηκε σχεδόν κατά 20% από το 2007 έως το 2020 σε γυναίκες ηλικίας 15 και 44 ετών, πολλές από τις οποίες πήραν την απόφαση να παραιτηθούν από την τεκνοποίηση.

Έρευνα του Match.com διαπίστωσε πέρυσι πτώση 19% στους single κάτω των 40 ετών που είπαν ότι είναι σημαντικό να έχεις έναν σύντροφο που θέλει να κάνει παιδιά, σε σύγκριση με το 2017. Το μειωμένο ενδιαφέρον για απόκτηση παιδιών ήταν «πιο έντονο στις γυναίκες, με μόνο το 56% να λέει ότι είναι σημαντικό να βρεις έναν σύντροφο που θέλει παιδιά, ενώ το 68% των ανδρών λέει ότι θέλει έναν σύντροφο που επιθυμεί παιδιά», σύμφωνα με την έρευνα.

Οι γυναίκες αναφέρουν γενικά ως λόγους να αναβάλουν ή να αποφασίσουν να μην γίνουν μητέρες, το αυξημένο κόστος ανατροφής παιδιών, τις σωματικές και ψυχικές επιβαρύνσεις της μητρότητας, τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Την ίδια στιγμή πολλές γυναίκες δεν διστάζουν πλέον να παραδεχθούν ελεύθερα ότι η ανατροφή παιδιών απλώς δεν είναι για εκείνες.

«Το να είσαι θεία έχει όλα τα πλεονεκτήματα του να είσαι μαμά… και μετά μπορώ να τα επιστρέψω και να κοιμηθώ για οκτώ ώρες», σχολιάζει η @wreckitren98, πίνοντας ταυτόχρονα έναν παγωμένο καφέ ενώ κάνει βόλτα με ένα καρότσι στο πάρκο.

@wreckitren98 #auntielife #hotaunt ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ