BeReal, η νέα μανία της Gen Z: Ένα app καλεί να γίνουμε «αληθινοί»- σε 2 λεπτά και χωρίς φίλτρα

BeReal, η νέα μανία της Gen Z: Ένα app καλεί να γίνουμε «αληθινοί»- σε 2 λεπτά και χωρίς φίλτρα Facebook Twitter
To BeReal είναι μια εφαρμογή που μοιάζει να αποτελεί το ακριβώς αντίθετο του Instagram. Φωτ: Unsplash
0

Μια νέα εφαρμογή social media, που ονομάζεται BeReal, έχει γίνει η τελευταία εμμονή της Gen Z- και όχι μόνο. 

Το BeReal φτιάχτηκε το 2020, αλλά φαίνεται πως τώρα ήρθε η στιγμή του αφού τα downloads της εφαρμογής έχουν αυξηθεί κατά 315% από την αρχή της χρονιάς, καταλαμβάνοντας πλέον την τέταρτη θέση στη λίστα των social media apps με τις περισσότερες λήψεις, πίσω από το Instagram, το Snapchat και το Pinterest.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εφαρμογής στο App Store της Apple, το BeReal καλεί τους χρήστες να δείξουν στους φίλους τους «ποιοι πραγματικά είναι, για μια φορά», αφαιρώντας φίλτρα και στημένες πόζες ή την δυνατότητα να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες.

Το BeReal επιτρέπει ουσιαστικά στον χρήστη να μοιράζεται φωτογραφίες του εαυτού του και της ζωής του, αλλά με μια προϋπόθεση: πρέπει να δημοσιεύεις μια φορά την ημέρα, την ίδια ώρα.

BeReal, η νέα μανία της Gen Z: Ένα app καλεί να γίνουμε «αληθινοί»- χωρίς φίλτρα και επεξεργασία Facebook Twitter

Η εφαρμογή ειδοποιεί τον χρήστη σε τυχαία στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι είναι «ώρα να γίνεις αληθινός». Όταν ο χρήστης ανοίξει την εφαρμογή, ξεκινά ένα χρονόμετρο δύο λεπτών, δίνοντάς του περιορισμένο χρόνο για να απαθανατίσει ό,τι κάνει εκείνη τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, το BeReal τραβάει μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα, ώστε οι υπόλοιποι χρήστες να μπορούν να δουν πώς είναι και πού βρίσκεται.

BeReal, η νέα μανία της Gen Z: Ένα app καλεί να γίνουμε «αληθινοί»- χωρίς φίλτρα και επεξεργασία Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους «κανόνες», ο χρήστης μπορεί να διαγράψει κάποια ανάρτηση μόνο μία φορά την ημέρα, αφού την έχει δημοσιεύσει στη ροή. Κι ενώ μπορείτε να επαναλάβει το BeReal όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης των δύο λεπτών, αφού πατήσει το "post", μπορείτε να το διαγράψει και να το επαναλάβει μόνο μία φορά.

Αυτό που ήθελαν, βασικά, οι εμπνευστές του ήταν να αποθαρρύνουν τους χρήστες από το να ξοδεύουν πολύ χρόνο στις αναρτήσεις τους, μην επιτρέποντάς τους να κάνουν πολλαπλές προσπάθειες.

Για να αντιδράσετε στη δημοσίευση κάποιου άλλου στο BeReal, δεν γίνεται απλώς να πατήσετε μια "καρδιά" ή "thumbs up", αντιθέτως πρέπει να τραβήξετε φωτογραφία του προσώπου σας μέσω της εφαρμογής- τα λεγόμενα "realmojis", όπου αντί για emoji, οι εκφράσεις του προσώπου σας γίνονται "ζωντανό emoji".

BeReal, η νέα μανία της Gen Z: Ένα app καλεί να γίνουμε «αληθινοί»- σε 2 λεπτά και χωρίς φίλτρα Facebook Twitter

Το format είναι παρόμοιο με το Snapchat, αλλά δεν υπάρχει επεξεργασία ούτε δυνατότητα επανάληψης, ενώ σε περίπτωση που το κάνετε, η εφαρμογή  προειδοποιεί τους άλλους χρήστες, αποκαλύπτοντας ακριβώς πόσες επαναλήψεις χρειάστηκαν.

Εάν ο χρήστης δημοσιεύσει εκτός των δύο λεπτών που του έχουν διατεθεί (επομένως είχε χρόνο για επεξεργασία), οι υπόλοιπο ειδοποιούνται ότι η ανάρτηση δεν ήταν "αληθινή απεικόνιση" της ζωής του εκείνη τη στιγμή.

Με πληροφορίες από Insider, Teen Vogue

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM