Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σκοτώθηκαν στην αμερικανική αεροπορική επίθεση στην Καμπούλ με στόχο ύποπτο βομβιστή του ISIS-K.

 

Αυτό ανέφερε συγγενής των θυμάτων σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται με το CNN.

 

Σύμφωνα τον αδερφό ενός νεκρού, το νεότερο θύμα είναι ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών. Ήταν «μία συνηθισμένη οικογένεια», είπε. «Δεν είμαστε ISIS ή Daesh και αυτό ήταν ένα οικογενειακό σπίτι - όπου ζούσαν τα αδέλφια μου με τις οικογένειές τους», σημείωσε.

 

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση με drone στην Καμπούλ, στοχεύοντας έναν ύποπτο βομβιστή αυτοκτονίας μέλος του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, ο οποίος αποτελούσε «επικείμενη» απειλή για το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε την Κυριακή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

 

Γείτονες και μάρτυρες στον τόπο της επίθεσης από το αμερικανικό επανδρωμένο αεροσκάφος στην Καμπούλ δήλωσαν στο CNN ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

 

«Όλοι οι γείτονες προσπάθησαν να βοηθήσουν και έφεραν νερό για να σβήσουν τη φωτιά και είδα ότι υπήρχαν πέντε ή έξι άνθρωποι νεκροί», ανέφερε στο CNN ένας κάτοικος της περιοχής

 

Ο αμερικανικός στρατός αναγνώρισε αργότερα την Κυριακή ότι υπάρχουν αναφορές για θύματα αμάχων μετά το χτύπημα.

 

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν σημαντικές και ισχυρές εκρήξεις που προέκυψαν από την καταστροφή του οχήματος, κάτι που υποδεικνύει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού υλικού στο εσωτερικό του που μπορεί να προκάλεσε επιπλέον θύματα. Δεν είναι σαφές τι μπορεί να συνέβη και ερευνούμε περαιτέρω», δήλωσε  εκπρόσωπος της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

 

«Θα είναι βαθιά η θλίψη μας για κάθε πιθανή απώλεια αθώων ζωών», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από CNN