Ο Charles Geschke, ο συνιδρυτής της εταιρείας Adobe που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

 

Ο «Chuck», όπως ήταν γνωστός, έστησε την Adobe το 1982 μαζί με τον John Warnock, χαρίζοντας στον κόσμο το ευρέως διαδεδομένο PDF, μεταξύ άλλων καινοτομιών.

 

«Έδωσε το έναυσμα για την επανάσταση στην ηλεκτρονική έκδοση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας Adobe, Shantanu Narayen, σε email προς τους εργαζομένους της εταιρείας για τον θάνατο του Geschke.

 

«Είναι τεράστια απώλεια για όλη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, της οποίας υπήρξε οδηγός και ήρωας επί δεκαετίες», ανέφερε επίσης, ενώ σημείωσε ότι οι συνιδρυτές της εταιρείας ανέπτυξαν πρωτοποριακά προγράμματα που έφεραν την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν. Σημείωσε ότι το δίδυμο ήταν πίσω από προγράμματα όπως το PDF, το Illustrator, το Premier Pro και το Photoshop.

 

Μετά το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon ο Geschke άρχισε να εργάζεται στο Xerox Palo Alto Research Center. Εκεί γνώρισε τον Warnock. Το δίδυμο έφυγε από την εταιρεία το 1982 για να ιδρύσει την Adobe.

 

Το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα τους απένειμε το εθνικό μετάλλιο τεχνολογίας. «Ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Δεν είχαμε ποτέ διαφωνία», δήλωσε ο 80χρονος Warnock.

 

Το 1992 ο Geschke έπεσε θύμα απαγωγής. Τον κράτησαν για τέσσερις ημέρες, μέχρι που ένας ύποπτος συνελήφθη με τα 650.000 δολάρια και οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο που τον κρατούσαν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr