Βρυξέλλες: Ένταση στη διαμαρτυρία των αγροτών, έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό- Live εικόνα

Βρυξέλλες: Ένταση στη διαμαρτυρία των αγροτών, έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό- Live εικόνα Facebook Twitter
0

Ένταση επικρατεί στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία οι αγρότες με τρακτέρ και άλλα οχήματα, με αφορμή τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας. 

Νωρίτερα, αγρότες έσπασαν τον αστυνομικό φραγμό, προκειμένου να πλησιάσουν στην πλατεία Σούμαν, μπροστά στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί.  

Στη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα, αλλά και αγρότες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τη Le Soir.

Στα πλάνα από τη live κάλυψη της κινητοποίησης των αγροτών φαίνεται ότι έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους, τις οποίες προσπαθούν να σβήσουν τα υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας με ρίψεις νερού. 

Νωρίτερα, οι αγρότες πέταξαν λεμόνια και πορτοκάλια προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM