Brexit: Σημείωμα «ενημέρωνε» ενοικιαστές ότι τα αγγλικά είναι η μόνη αποδεκτή γλώσσα στο κτιρίο

Brexit: Σημείωμα «ενημέρωνε» ενοικιαστές ότι τα αγγλικά είναι η μόνη αποδεκτή γλώσσα στο κτιρίο Facebook Twitter
10

Στα χέρια της αστυνομίας έφτασε σημείωμα που ανάρτησαν σε συγκρότημα κατοικιών στη Βρετανία, το οποίο ενημέρωνε τους ενοικιαστές ότι «δεν ανεχόμαστε» οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά μέσα στο κτίριο.


Το δακτυλογραφημένο σημείωμα, είχε τίτλο «Happy Brexit Day» (Χαρούμενη ημέρα του Brexit), βρέθηκε κολλημένο στις πόρτες πυρασφάλειας του Winchester Tower στο Norwich το πρωί της Παρασκευής. Η «ανακάλυψη» της ανακοίνωσης έγινε λίγες ώρες πριν την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.


Φωτογραφία από εν λόγω σημείωμα το οποίο έγραφε «πήραμε την σπουδαία μας χώρα πάλι πίσω» δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σημείωμα απευθυνόμενο στους κατοίκους του Winchester Tower έλεγε πως «Η αγγλική που ομιλεί η βασίλισσα είναι η μόνη γλώσσα που υπάρχει εδώ» υπονοώντας ότι όσοι μιλούν οποιαδήποτε άλλη θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

Brexit: Σημείωμα «ενημέρωνε» ενοικιαστές ότι τα αγγλικά είναι η μόνη αποδεκτή γλώσσα στο κτιρίο Facebook Twitter


Σε ανάρτηση στο Twitter το Σάββατο, το δημοτικό συμβούλιο του Norwich ανέφερε «ίσως να έχετε δει το σημείωμα που εμφανίστηκε σε κάποιο από τα κτίρια της πόλης μας» προσθέτοντας πως «το Norwich έχει μία ιστορία φιλοξενίας για την οποία είναι υπερήφανη και γι αυτό δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αναφέραμε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το περιστατικό και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να επικοινωνήσουν είτε μαζί μας είτε με την αστυνομία, εφόσον συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».


Σύμφωνα με το BBC, το οποίο μίλησε με κάτοικο του συγκροτήματος, οι ανακοινώσεις είχαν μπει στις εξόδους πυρασφάλειας και στους δεκαπέντε ορόφους του κτιρίου, πριν αφαιρεθούν από τους διαχειριστές.


Ο Mike Stonard, μέλος του συμβουλίου της πόλης του Norwich, μιλώντας στην εφημερίδα «Eastern Daily Press» πως «καταδικάζω απολύτως αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όποιος ανάρτησε το συγκεκριμένο σημείωμα έχει διαπράξει έγκλημα μίσους» ενώ πρόσθεσε πως «πολλοί ψήφισαν υπέρ του Brexit για μία σειρά λόγων, ωστόσο είμαι είμαι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς δεν εγκρίνουν τέτοιου είδους πράγματα».


Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Έτσι όπως λέμε "έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια" ή "ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες".Ε, στην Ελλάδα είμαστε συνθηισμένοι σε διλημματικές καταστάσεις που κλείνουν το ματάκι στη βία. Απλά από μπάντα.Κακό πράγμα οι απειλές, οι αυτοδικίες, η πεποίθηση ηθικής ανωτερότητας που φέρνει την μισαλλοδοξία.Απλά να πούμε ότι η αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ δεν συνεπάγεται την κατάργηση των ψηφισμένων νόμων ή την κουλτούρα που ήδη υπάρχει εκεί. Εξάλλου δεν νομίζω ότι η ΕΕ έχει σχέση με αραβικά, κινέζικα ή ρώσικα...
Εμ...βέβαια, κύριε Σέρλοκ, ας κατηγορήσουμε τους ίδιους τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται το σημείωμα, είναι πιο εύκολο. ...Λες κι ο "περήφανος" βρετανός, από πάππου προς πάππον, που θα 'γραψε αυτό σημείωμα θα είναι κανένα τέρας μορφώσεως και διανόησης, γραμματικής και συντακτικού....Λες και πέφτουμε απ' τα σύννεφα:https://www.google.gr/amp/s/www.buzzfeed.com/amphtml/rossalynwarren/we-spoke-to-victims-of-racist-abuse-after-the-brexit-vote

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ