Brexit: Ο Τραμπ ανησυχεί για τις επιπτώσεις της συμφωνίας στο διατλαντικό εμπόριο

Brexit: Ο Τραμπ ανησυχεί για τις επιπτώσεις της συμφωνίας στο διατλαντικό εμπόριο Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για τους όρους του Brexit μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι η συμφωνία ακούγεται σαν να είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά κατά πόσον το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται να πραγματοποιεί εμπόριο. Επειδή τώρα αν κοιτάξει κανείς τη συμφωνία, ίσως να μην μπορούν να κάνουν εμπόριο με μας», είπε.


«Και αυτό δεν θα είναι καλό πράγμα. Δεν πιστεύω ότι εννοούσαν αυτό».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιες διατάξεις της συμφωνίας ανησυχεί. 

Λίγο μετά τις δηλώσεις Τραμπ, μια εκπρόσωπος του γραφείο της Μέι ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία Brexit επιτρέπει στη Βρετανία να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM