Βρέθηκε βόμβα από τον Ισπανικό Εμφύλιο όταν ηλικιωμένος θυμήθηκε πού είχε πέσει πριν 80 χρόνια

Βρέθηκε βόμβα από τον Ισπανικό Εμφύλιο όταν ηλικιωμένος θυμήθηκε πού είχε πέσει πριν 80 χρόνια Facebook Twitter
0

Οι ισπανικές αρχές εξουδετέρωσαν μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, χάρη σε έναν άνδρα ο οποίος θυμήθηκε ότι οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις την είχαν ρίξει στην πόλη του όταν εκείνος ήταν παιδί, πριν από περισσότερα από 80 χρόνια.

Οι εργασίες που εκτελούνταν στην Μαέγια, κοντά στην Σαραγόσα της βορειοανατολικής Ισπανίας, ανεστάλησαν όταν ο άνδρας αυτός είπε πως όταν εκείνος ήταν μόλις έξι ετών, το συγκεκριμένο κτήριο είχε βομβαρδιστεί το συγκεκριμένο χωρίς να εκραγεί η βόμβα.

Βρέθηκε βόμβα από τον Ισπανικό Εμφύλιο όταν ηλικιωμένος θυμήθηκε πού είχε πέσει πριν 80 χρόνια Facebook Twitter

Ανιχνευτές μετάλλου χρησιμοποιήθηκαν για να εντοπιστεί η βάρους 50 κιλών βόμβα, που είχε ριφθεί από την ιταλική αεροπορία, η οποία είχε συνταχθεί με τις δυνάμεις του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στη διάρκεια του πολέμου (1936-1939).

«Ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προσέχει κατά τη διάρκεια των εργασιών επειδή κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, όταν εκείνος ήταν έξι ετών, η πόλη είχε βομβαρδιστεί και μια από τις βόμβες δεν είχε εκραγεί. Στη συνέχεια είχε καλυφθεί το σημείο εκείνο με τσιμέντο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισπανική πολιτοφυλακή.

Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε γνωστό σήμερα.

Με πληροφορίες από Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ