Δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις και ένας ιαγουάρος που διέφυγαν σήμερα από ζωολογικό κήπο στη δυτική Γερμανία, εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

 

Μια αρκούδα που είχε διαφύγει επίσης σκοτώθηκε από τις αρχές. Οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Λούνεμπαχ, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος, κλήθηκαν νωρίτερα να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν τα δύο λιοντάρια, οι δύο τίγρεις και ο ιαγουάρος βρέθηκαν στην περίμετρο ή στο εξωτερικό του ζωολογικού κήπου.

  

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, τα ζώα μπορεί να διέφυγαν έπειτα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στον ζωολογικό τύπο από τις έντονες καταιγίδες των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

 

Περίπου 60 εξωτικά και εγχώρια είδη, συνολικά περίπου 400 ζώα, μεταξύ των οποίων τίγρεις και λιοντάρια της Σιβηρίας, κατοικούν στον Άιφελ-Ζου έκτασης 300 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

 

Αυτός ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος άνοιξε το 1972 και ανήκει στην οικογένεια Βάλποτ.

 

Το Λούνεμπαχ, μια κοινότητα περίπου 500 κατοίκων, βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

 

Βρέθηκαν τα άγρια ζώα που το έσκασαν από ζωολογικό κήπο στη Γερμανία
Twitter/Fliesen_Tisch

 

Βρέθηκαν τα άγρια ζώα που το έσκασαν από ζωολογικό κήπο στη Γερμανία
Twitter/Fliesen_Tisch

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters