Βρετανός που κατηγορείται για τρομοκρατία φέρεται να στοχοποίησε τον πρίγκιπα Τζορτζ

Βρετανός που κατηγορείται για τρομοκρατία φέρεται να στοχοποίησε τον πρίγκιπα Τζορτζ Facebook Twitter
0

Ένας 31χρονος Βρετανός ανήρτησε μια φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ και τη διεύθυνση του σχολείου του στο Λονδίνο, που περιλαμβάνονται, όπως ανέφερε, σε μια σειρά πιθανών στόχων ισλαμιστών τρομοκρατών, έγινε γνωστό σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Χουσνάιν Ρασίντ κατηγορείται ότι ανήρτησε πληροφορίες στην υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων «Telegram» με στόχο να ενθαρρύνει τζιχαντιστές να διαπράξουν επιθέσεις.

Επιπλέον, ενημέρωνε τους επίδοξους τρομοκράτες και για πιθανούς στόχους όπως γήπεδα.

Η εισαγγελέας Ρεμπέκα Μάντι είπε ενώπιον του δικαστηρίου του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο ότι μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος έστειλε φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ, γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ κι εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα από τη φωτογραφία ενός τζιχαντιστή μαχητή.

Στην ανάρτηση περιλαμβανόταν η διεύθυνση του σχολείου του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, στο οποίο άρχισε να πηγαίνει από τον Σεπτέμβριο, ενώ συνοδευόταν από το μήνυμα «ακόμα και η βασιλική οικογένεια δεν θα νιώθει ήσυχη».

Ο Ρασίντ, από το Νέλσον στο Λάνκασιρ στη βόρεια Αγγλία, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, όπου περιλαμβάνονταν σχέδια να ταξιδέψει στη Συρία για να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες και να βοηθήσει άλλους να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε να οριστεί εγγύηση και επισήμανε ότι θα δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

Θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 20 Δεκεμβρίου όταν και θα οδηγηθεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM