Βρετανία: Θα απαγορευθούν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις junk food πριν από τις 21:00

Βρετανία: Θα απαγορευθούν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις junk food πριν από τις 21:00 Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα απαγορεύσει την προβολή τηλεοπτικών διαφημίσεων για junk food πριν από τις 21:00. 

Η απόφαση αυτή αφορά προϊόντα με υψηλά ποσοστά ζάχαρης, αλατιού και λιπαρών, όπως σοκολάτες, μπέργκερ, αναψυκτικά, γλυκά, παγωτά, μπισκότα, χυμούς με ζάχαρη, τσιπς και πίτσα, σύμφωνα με το BBC. 

Από τα τέλη της επόμενης χρονιάς οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για junk food- κάτι που αφορά και δημητριακά πρωινού, γιαούρτια, έτοιμα γεύματα, κοτομπουκιές και παναρισμένο ψάρι- θα επιτρέπονται μόνο από τις 21:00 έως τις 05:30. 

Επίσης, διαφημιστικά σποτ για «λιγότερο υγιεινά» γεύματα δεν θα πρέπει να προβάλλονται εκτός αυτών των ωρών. Οι κανονισμοί θα αφορούν τόσο τα «ζωντανά» όσο και τα on-demand προγράμματα και δεν θα επηρεάσουν εταιρείες με λιγότερους από 250 εργαζομένους, όπως τοπικές πιτσαρίες, ινδικά εστιατόρια και ζαχαροπλάστες. 

Κανόνες θα μπουν και στο διαδίκτυο, όπου θα απαγορευθούν οι διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων. Αυτό αφορά το πληρωμένο περιεχόμενο, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα προώθησης προϊόντων μέσω των δικών τους blog, εφαρμογών, ιστοσελίδων ή λογαριασμών στα social media. 

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας- που επηρεάζει πάνω από το 25% των ενηλίκων στη Βρετανία- ως μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του. 

«Φοβάμαι ότι έχουμε μια εθνική μάχη με την παχυσαρκία και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα. Το κόστος για το εθνικό σύστημα υγείας είναι τεράστιο. Το είδαμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δυστυχώς η παχυσαρκία μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση», συμπλήρωσε ο Τζόνσον. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM