Ένας Βρετανός εν ενεργεία αστυνομικός, που εργάζεται στη φύλαξη διπλωματικών κτιρίων, συνελήφθη, ως ύποπτος για απαγωγή και φόνο, μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας.

 

Η γυναίκα εθεάθη τελευταία φορά πριν από μία εβδομάδα, μια εξέλιξη «ανησυχητική» σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

 

Η Σάρα Έβεραρντ, ηλικίας 33 ετών, εθεάθη τελευταία φορά αργά το βράδυ της 3ης Μαρτίου, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της, έχοντας φύγει από το σπίτι ενός φίλου της στο νότιο Λονδίνο.

 

Η αστυνομία είπε ότι ο αστυνομικός, που είναι γύρω στα 40 και εργάζεται στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, έχει τεθεί υπό κράτηση, αφότου συνελήφθη χθες το βράδυ.

 

Είναι επίσης ύποπτος για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

 

Μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθη επίσης στην ίδια περιοχή και κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε εγκληματία.

 

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο αστυνομικός, καθήκον του οποίου ήταν να κάνει περιπολίες έξω από διπλωματικές εγκαταστάσεις, δεν ήταν σε υπηρεσία τη νύχτα της εξαφάνισης της Έβεραρντ.

 

«Η σύλληψη είναι μια σοβαρή και σημαντική εξέλιξη», δήλωσε ο υπαρχηγός Νικ Έπγκρεϊβ.

 

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν ταχύτερα σε αυτήν την έρευνα, όμως το γεγονός ότι ο συλληφθείς είναι ένας εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είναι τόσο σοκαριστικό όσο και βαθιά ανησυχητικό».

 

Οι αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της Έβεραρντ, με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» τους δρόμους και τις κοντινές περιοχές απ’ όπου περνούσε στη διαδρομή προς το σπίτι της, στο Κλάπαμ Κόμον.

 

Αστυνομικοί ερευνούν επίσης περιοχές στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μεταξύ άλλων μια ιδιοκτησία στην παράκτια πόλη Ντιλ και μια δασώδη περιοχή κοντά στο Άσφορντ.

 

Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους εάν η Έβεραρντ είναι ζωντανή, ο Έπγκρεϊβ απάντησε: «Πραγματοποιούμε τις έρευνες όσο εντατικότερα μπορούμε προκειμένου να βρούμε τη Σάρα, επομένως πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό ισχύει». Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν οι δυο τους γνωρίζονταν ή από πότε ο ύποπτος υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα.

 

Με πληροφορίες του Reuters