Βρετανία: Σταματά η προβολή της ταινίας The Lady of Heaven λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

Βρετανία: Σταματά η προβολή της ταινίας The Lady of Heaven λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων Facebook Twitter
0

Η βρετανική αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε από το πρόγραμμα προβολών την ταινία "The Lady of Heaven" στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας των διαδηλώσεων μουσουλμάνων έξω από τις αίθουσές της.

Το φιλμ έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή της κόρης του προφήτη Μωάμεθ.

Περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόσυρση της ταινίας, την οποία χαρακτήριζαν «ασεβή» και «ρατσιστική». Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες της Cineworld, κρίνοντας ότι η ταινία είναι «βλάσφημη».

«Λόγω των πρόσφατων συμβάντων που σχετίζονται με την προβολή της ταινίας The Lady of Heaven, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τις μελλοντικές προβολές σε όλη τη χώρα, για την ασφάλεια των ομάδων μας και των πελατών μας» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ομίλου, που διαθέτει κινηματογράφους κυρίως στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Βρετανία: Σταματά η προβολή της ταινίας The Lady of Heaven λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων Facebook Twitter

Η ταινία του Ιλάι Κινγκ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή. Είναι η πρώτη, όπως λέει ο σκηνοθέτης, που ασχολείται με την προσωπικότητα της Φάτιμα Ζάχρα, της κόρης του προφήτη Μωάμεθ και συζύγου του Αλί, του πρώτου σιίτη ιμάμη.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας Μαλίκ Σλίμπακ είπε στην εφημερίδα Guardian ότι οι κινηματογράφοι «πρέπει να υπερασπίζονται το δικαίωμα να προβάλουν ταινίες που οι άνθρωποι θέλουν να δουν» αντί να υποκύπτουν στις «πιέσεις».

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ