Βρετανία: Σε πέντε άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου Κούρδου στο Λονδίνο

Βρετανία: Σε πέντε άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου Κούρδου στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε άτομα που φέρεται να εξαπέλυσαν μια «βάναυση» επίθεση, μαζί με μια ομάδα περίπου 25 ατόμων, ενάντια σε έναν έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο.

Από την επίθεση το θύμα υπέστη κατάγματα στο κρανίο και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, που αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, τόνισαν ότι ο 17χρονος Κουρδοϊρανός υπέστη σοβαρά τραύματα από την επίθεση που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε μαζί με με δύο φίλους του σε μια στάση λεωφορείου κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Έχει γίνει κατανοητό πως οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποια είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση», τόνισε ο επιθεωρητής Γκάρι Κάστλ.

«Το θύμα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα ατόμων», πρόσθεσε.

Ο έφηβος αναρρώνει στο νοσοκομείο και η κατάσταση του σήμερα κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή και δεν φέρεται να απειλείται η ζωή του, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές τόνισαν ότι προχώρησαν σε 11 συλλήψεις από την Παρασκευή το βράδυ και απήγγειλαν κατηγορίες για διάπραξη βάναυσης επίθεσης σε πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων είναι 20 ετών και δύο 24.

Ένας άνδρας επίσης κατηγορείται για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα. Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο αργότερα σήμερα. Τρεις άλλοι, που συνελήφθησαν με την υποψία για απόπειρα δολοφονίας και βάναυσης επίθεσης, παραμένουν υπό κράτηση.

Η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον τόνισε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην επίθεση και ότι ο έφηβος ήταν τυχερός που δεν σκοτώθηκε.

«Δεν έχω δει μια επίθεση όπως αυτή για πολλά χρόνια και σίγουρα ποτέ στο Λονδίνο», τόνισε η Κόριγκον στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News. «Ήταν απλά σοκαριστικό», επισήμανε, σημειώνοντας πως το επίπεδο βίας της επίθεσης δείχνει το πραγματικό μίσος των φερόμενων δραστών.

Με ανάρτηση του στο twitter μετά την επίθεση ο τοπικός βουλευτής Γκάβιν Μπάργουελ χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους δράστες, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύτηκε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM