Βρετανία: Σε πέντε άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου Κούρδου στο Λονδίνο

Βρετανία: Σε πέντε άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου Κούρδου στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε άτομα που φέρεται να εξαπέλυσαν μια «βάναυση» επίθεση, μαζί με μια ομάδα περίπου 25 ατόμων, ενάντια σε έναν έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο.

Από την επίθεση το θύμα υπέστη κατάγματα στο κρανίο και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, που αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, τόνισαν ότι ο 17χρονος Κουρδοϊρανός υπέστη σοβαρά τραύματα από την επίθεση που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε μαζί με με δύο φίλους του σε μια στάση λεωφορείου κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Έχει γίνει κατανοητό πως οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποια είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση», τόνισε ο επιθεωρητής Γκάρι Κάστλ.

«Το θύμα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα ατόμων», πρόσθεσε.

Ο έφηβος αναρρώνει στο νοσοκομείο και η κατάσταση του σήμερα κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή και δεν φέρεται να απειλείται η ζωή του, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές τόνισαν ότι προχώρησαν σε 11 συλλήψεις από την Παρασκευή το βράδυ και απήγγειλαν κατηγορίες για διάπραξη βάναυσης επίθεσης σε πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων είναι 20 ετών και δύο 24.

Ένας άνδρας επίσης κατηγορείται για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα. Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο αργότερα σήμερα. Τρεις άλλοι, που συνελήφθησαν με την υποψία για απόπειρα δολοφονίας και βάναυσης επίθεσης, παραμένουν υπό κράτηση.

Η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον τόνισε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην επίθεση και ότι ο έφηβος ήταν τυχερός που δεν σκοτώθηκε.

«Δεν έχω δει μια επίθεση όπως αυτή για πολλά χρόνια και σίγουρα ποτέ στο Λονδίνο», τόνισε η Κόριγκον στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News. «Ήταν απλά σοκαριστικό», επισήμανε, σημειώνοντας πως το επίπεδο βίας της επίθεσης δείχνει το πραγματικό μίσος των φερόμενων δραστών.

Με ανάρτηση του στο twitter μετά την επίθεση ο τοπικός βουλευτής Γκάβιν Μπάργουελ χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους δράστες, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύτηκε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM