Βρετανία: «Πρέπει να προετοιμάσουμε τον στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη»

Βρετανία: «Πρέπει να ετοιμάσουμε τον στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο νέος αρχηγός του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σε πρόσφατο εσωτερικό μήνυμα που διέρρευσε ότι τα βρετανικά στρατεύματα πρέπει να προετοιμαστούν «για να πολεμήσουν ξανά στην Ευρώπη» καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς που ανέλαβε αρχηγός μόλις την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Παράλληλα, έθεσε τον στόχο του εκσυγχρονισμού του βρετανικού στρατού και της περεταίρω ενίσχυσης του ΝΑΤΟ «για να εμποδίσει τη Ρωσία από το να καταλάβει άλλο ευρωπαϊκό έδαφος [...] είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνει την ανάγκη «να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στο έδαφος», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τόνισε ότι τόσο ο βρετανικός στρατός όσο και οι σύμμαχοί του «είναι ικανοί να νικήσουν τη Ρωσία» προσθέτοντας ωστόσο πως «ο κόσμος έχει αλλάξει από τις 24 Φεβρουαρίου και τώρα υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει δίπλα στους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη».

Εχθές, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον είπε πως είναι σημαντικό η Βρετανία να συνεχίσει να δείχνει πως υποστηρίζει την Ουκρανία προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «κούρασης για την Ουκρανία» καθώς ο πόλεμος δεν λέει να τελειώσει.

«Οι Ρώσοι προχωράνε σιγά σιγά και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να δείξουμε αυτό που ξέρουμε πως είναι αλήθεια το οποίο είναι πως η Ουκρανία μπορεί να νικήσει και θα νικήσει», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στη Βρετανία έπειτα από μια επίσκεψη στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από BBC και Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM