Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών παιδί – Τον ενοχλούσε το κλάμα του

Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του Facebook Twitter
0

Σε φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 38χρονος Κρίστοφερ Στόκτον που σκότωσε τον 22 μηνών γιο της συντρόφου του, Τσάρλι Ρόμπερτς, γιατί «τον ενοχλούσε το κλάμα του».

Ο Στόκτον, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για φόνο και κακοποίηση του 22 μηνών αγοριού, ισχυρίστηκε ότι ο μικρός Τσάρλι πνίγηκε από ένα μπισκότο στο σπίτι τους στο Ντάρλινγκτον τον Ιανουάριο του 2024, αλλά οι γιατροί γρήγορα κατάλαβαν ότι το μικρό παιδί είχε δολοφονηθεί.

Η μητέρα του Τσάρλι, Πόλα Ρόμπερτς, 41 ετών, που ήθελε ο γιος της να αποκαλεί τον Στόκτον «μπαμπά», φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια αφού παραδέχτηκε την παραμέλησή του επειδή δεν του παρείχε ιατρική περίθαλψη για προηγούμενους τραυματισμούς, με το δικαστήριο να σχολιάζει ότι η Ρόμπερτς αδιαφορούσα για την σκληρότητα και τη βία που ασκούσε ο φίλος της στον γιο της.

Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του Facebook Twitter
Ο 38χρονος Κρίστοφερ Στόκτον

Ο Στόκτον και η Ρόμπερτς ξεκίνησαν μια σχέση στις αρχές του 2023. Εκείνος μετακόμισε στο σπίτι της στο Frosterley Drive, μόλις επτά ημέρες πριν ο Τσάρλι τραυματιστεί θανάσιμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η οικογένεια και ο βρεφονηπιακός σταθμός παρατήρησαν ύποπτους μώλωπες στον Τσάρλι μερικούς μήνες πριν από τον θάνατό του, αλλά, εκτός από το να βάλει κάμερα στο δωμάτιο του γιου της, η Ρόμπερτς δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια, είπε το δικαστήριο.

Ο Στόκτον ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον Τσάρλι για μόλις 18 λεπτά το πρωί της 12ης Ιανουαρίου, όταν τηλεφώνησε στη γραμμή για βοήθεια για να πει ότι το αγόρι πάλευε να αναπνεύσει. Ο Στόκτον ήταν τόσο ήρεμος στην κλήση που ένας γιατρός θεώρησε ότι ήταν φάρσα, με τον 38χρονο να ισχυρίζεται ότι ο Τσάρλι πνίγηκε από ένα μπισκότο ενώ έπαιζε στο σαλόνι. Ωστόσο, οι γιατροί δεν τον πίστεψαν.

Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του Facebook Twitter
Ο 38χρονος Κρίστοφερ Στόκτον με τον Τσάρλι στην αγκαλιά του

Μετά από εξετάσεις, αποδείχθηκε ότι το 22 μηνών αγοράκι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλό του που οδήγησε στον θάνατό του την επόμενη μέρα. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τον είχε τραντάξει μέχρι θανάτου» ή ότι είχε χτυπήσει το κεφάλι του με πολλή δύναμη, επισημαίνοντας πως οι εγκεφαλικές κακώσεις του Τσάρλι ήταν αντίστοιχες με εκείνες που προκαλούνται σε τροχαία ή πτώσεις από ψηλά.

Βρετανία: Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι – Τον ενοχλούσε το κλάμα του Facebook Twitter
Η μητέρα του Τσάρλι, Πόλα Ρόμπερτς

Ο εισαγγελέας Nicholas Lumley KC είπε στους ενόρκους πως ο Στόκτον είχε «λίγη υπομονή» με τον Τσάρλι και η Ρόμπερτς ήταν έτοιμη να «παραβλέψει» τις ενέργειες του φίλου της για να «τον κρατήσει στη ζωή της». Αν και η Ρόμπερτς είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή, εν μέρει στη δίκη, παραδέχτηκε την σκληρότητα προς το παιδί της, αποτυγχάνοντας να του παρέχει ιατρική περίθαλψη. Το δικαστήριο είπε στη Ρόμπερτς ότι είχε δώσει προτεραιότητα στη σχέση της σε αντίθεση με τη φροντίδα του γιου της. «Παραμένεις κίνδυνος για τα παιδιά που φροντίζεις», της είπε ο δικαστής.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα – Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα - Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Το Ισραήλ φέρεται να χρησιμοποίησε τους πρόσφατους γύρους συνομιλιών ως «μέσο καθυστέρησης» για να διευκολύνει την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
LIFO NEWSROOM
«Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

Διεθνή / «Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

«Ήταν μια πολύ, πολύ απάνθρωπη εμπειρία, για κάποιον που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα» - Άθλιο φαγητό, συνθήκες ψύχους και ψυχολογική πίεση - Δεν θα τους συγχωρήσω που δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη γέννηση του γιου μου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM