Βρετανία: Παραίτηση της Λιζ Τρας θέλει πάνω από το 50%- Και του υπουργού Οικονομικών

Η Λιζ Τρας με μπλε φόρεμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Λιζ Τρας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ένα μήνα ως πρωθυπουργός της Βρετανίας και πάνω από τους μισούς πολίτες θέλουν να παραιτηθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Μία εβδομάδα μετά την αναταραχή που προκάλεσε το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί. Στους Συντηρητικούς ψηφοφόρους το ποσοστό ανέρχεται σε 36%. 

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον υπουργό Οικονομικών. Το 54% θέλουν να παραιτηθεί ο Κουάζι Κουάρτενγκ. Μεταξύ των Συντηρητικών ψηφοφόρων, το 41% θέλει παραίτησή του. 

Η Λιζ Τρας αναδείχθηκε νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας στις 5 Σεπτεμβρίου και μία ημέρα αργότερα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κουάρτενγκ ανακοίνωσε το δημοσιονομικό και φορολογικό σχέδιο, εν μέσω της κρίσης διαβίωσης που αντιμετωπίζει η χώρα, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε φιάσκο. 

Μετά την παρουσίαση του σχεδίου, που περιελάμβανε μείωση φόρων για τους εύπορους, χρηματοδοτούμενη από την αγορά χρέους, η λίρα έπεσε σε ιστορικό χαμηλό. Η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να παρέμβει κατεπειγόντως για να ηρεμήσει τις αγορές.

Αφού τήρησε σιγή επί μία εβδομάδα, χθες η Τρας δήλωσε στο BBC ότι δεν πρόκειται να αναθεωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM