Βρετανία: Οπαδοί ΛΟΑΤΚΙ επικρίνουν την εξαγορά της Νιουκάστλ στους Σαουδάραβες κροίσους

Newcastle: Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ οπαδών επικρίνει την εξαγορά της ομάδας σε Σαουδάραβες κροίσους Facebook Twitter
0

Η ομάδα «Pride in Football», για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ οπαδών στη Βρετανία, επέκρινε έντονα την εξαγορά της Νιουκάστλ από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), υπό την προεδρία του διάδοχου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατέχει τώρα το 80% του συλλόγου, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ της RB Sports & Media και της PCP Capital Partners.

Πριν ανακοινωθεί η εξαγορά, η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει από την Premier League να αλλάξει τα κριτήρια των ιδιοκτητών και των διευθυντών της για να αντιμετωπίσει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αποτρέψει το «αθλητικό ξέπλυμα».

«Έχουμε έντονες ανησυχίες, μαζί με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, για τη μεταχείριση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε το Pride in Football σε ανακοίνωσή του το Σάββατο. «Είναι προφανές ότι η νέα ιδιοκτησία της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ έχει στενούς δεσμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι τα ίδια άτομα που ηγούνται του καταπιεστικού καθεστώτος στη Σαουδική Αραβία» προσθέτει.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία και η Διεθνής Αμνηστία έθεσε θέμα για το κατά πόσο η Premier League μπορεί να προχωρήσει σε εκστρατείες όπως το «Rainbow Laces», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την ομάδα δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ «Stonewall» που έχει ως στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM