Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θετικός στον κορωνοϊό - Θα μπει σε καραντίνα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θετικός στον κορωνοϊό - Θα μπει σε καραντίνα Facebook Twitter
EPA
6

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως έγινε γνωστό, έχει ήπια συμπτώματα και τίθεται σε καραντίνα, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του. «Τις τελευταίες 24 ώρες παρουσίασα ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό» έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον. 

«Τώρα έχω τεθεί σε αυτο-απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής απόκρισης (σ.σ. στην πανδημία) μέσω βιντεο-συνεδριάσεων, καθώς παλεύουμε με αυτόν τον ιό. Μαζί θα τον νικήσουμε» καταλήγει ο Βρετανός πρωθυπουργός που συνοδεύει το μήνυμά του με το χάσταγκ «Μείνετε Σπίτι, Σώζει Ζωές».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Τζόνσον δέχτηκε σωρεία επικρίσεων για τον τρόπο που αποφάσισε να διαχειριστεί αρχικά την πανδημία του κορωνοϊού και πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτική, εφαρμόζοντας περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 στη χώρα. Την ίδια ώρα αναρίθμητα κράτη μετρούν χιλιάδες νεκρούς και οι επικριτές του Τζόνσον του καταλογίζουν πως η Βρετανία έχασε «πολύτιμο» χρόνο εξαιτίας της αρχικής του στάσης. 

Με διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας έκανε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες». «Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου» είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας πως οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες για προμήθεια βασικών αγαθών, αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη και άθληση κατά μόνας ή με μέλη της οικογένειας. 

«Δεν πρέπει να συναντιέστε με φίλους. Αν οι φίλοι σας το ζητήσουν, πρέπει αρνηθείτε» σημείωνε ο Μπόρις Τζόνσον, που στις αρχές του Μαρτίου έλεγε στους Βρετανούς ότι «πολλές οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους».

Στις 12 Μαρτίου, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, sir Patrick Wallace, δήλωνε ότι ένας βαθμός «ανοσίας της αγέλης» θα βοηθούσε τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας πως σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Βρετανίας θα χρειαστεί να εκτεθούν στον κορωνοϊό, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, το ξέσπασμα θα γινόταν ετήσια «πληγή» για την κοινότητα. 

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα και τον δείχνει χωρίς μάσκα και γάντια στο βρετανικό κοινοβούλιο να συνομιλεί με διάφορους μας δείχνει πως είτε δεν παίρνει στα σοβαρά την καραντίνα του ή κάποιος μας κοροϊδεύει για να τον λυπηθεί ο λαός του για την ολιγωρία του.
Ο πρώτος εκ των 3 αγέρωχων πολιτικών καμπαλέρος - οι άλλοι 2 οι Τραμο και Ερντογάν -, που πληρώνει ακριβά την έλλειψη σοβαρότητας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.Τους λαούς τους λυπάμαι, αλλά έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους.Ιδίως οι Αμερικάνοι δεν δικαιολογούνται (οι Τούρκοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αμμόρφωτοι και ζουν ακόμη σε ανελεύθερες καταστάσεις).