Βρετανία: Μια γυναίκα υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε εκδήλωση του Εργατικού Κόμματος

Βρετανία: Μια γυναίκα υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε εκδήλωση του Εργατικού Κόμματος Facebook Twitter
0

Μια νεαρή γυναίκα, μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μια κομματική εκδήλωση όταν ήταν 19 ετών και ότι ένα στέλεχος των Εργατικών την απέτρεψε από το να καταγγείλει το γεγονός τότε, για να μην βλάψει την καριέρα της.


Η καταγγελία της Μπεξ Μπέιλι, 25 ετών σήμερα, είναι η πιο σοβαρή που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των συνεχών αποκαλύψεων περί σεξουαλικής παρενόχλησης από "ισχυρούς" άνδρες στη Βρετανία, ένα "κύμα" που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν.


Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, έδωσε εντολή να ερευνηθεί η καταγγελία της Μπέιλι, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν την υποστήριξε όταν ανέφερε τι συνέβη. "Η Μπεξ Μπέιλι επέδειξε απίστευτο θάρρος μιλώντας δημοσίως για τα όσα της συνέβησαν και έχει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μου" ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook. "Στο Εργατικό Κόμμα δεν θα ανεχθούμε τον σεξισμό, την παρενόχληση ή την κακοποίηση. Ό,τι κι αν χρειαστεί, είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να τα ξεριζώσουμε", πρόσθεσε.


Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε: "Θα συνιστούσαμε ενθέρμως να ερευνήσει η αστυνομία τους ισχυρισμούς που έκανε η Μπεξ Μπέιλι περί εγκληματικών ενεργειών".


Η Μπέιλι, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, είπε την Τρίτη ότι το 2011 την βίασε κάποιο μέλος του κόμματος, σε υψηλότερη θέση από τη δική της. Είπε ότι προσπάθησε να υποκριθεί πως δεν συνέβη ποτέ και ότι δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία εκείνη την εποχή.


"Φοβόμουν. Ντρεπόμουν. Ήξερα ότι στο Εργατικό Κόμμα, όπως σε κάθε οικογένεια, αγαπούν τα κουτσομπολιά και δεν ήθελα να το μάθουν οι άνθρωποι ενώ επίσης ανησυχούσα πως δεν θα με πίστευαν", πρόσθεσε.


Δύο χρόνια αργότερα, μίλησε σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος για το θέμα. Τότε, ο συνομιλητής της άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα έπρεπε να το καταγγείλει γιατί μπορεί να έβλαπτε τη δική της καριέρα. Δεν της δόθηκε καμία συμβουλή για το τι να κάνει στη συνέχεια. "Μπορεί αυτή να είναι η πραγματική άποψή τους (...) και αυτό δείχνει ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην πολιτική με αυτό το ζήτημα", πρόσθεσε, ζητώντας να αναλάβει την έρευνα μια ανεξάρτητη υπηρεσία και όχι κάποιος εντός του κόμματος που "μπορεί να έχει προδιάθεση να είναι πιστός στο Εργατικό Κόμμα".


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει διατάξει έρευνες για δύο υπουργούς της έπειτα από παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος τους. Ο Ντέμιαν Γκριν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής της, αρνείται ότι παρενόχλησε μια γυναίκα 30 χρόνια νεότερή του ενώ ο υφυπουργός Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ υποστηρίζει ότι "έκανε πλάκα" όταν ζήτησε από τη βοηθό του να του αγοράσει σεξουαλικά βοηθήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM