Βρετανία: Καταγγελίες σε βάρος τριών υπουργών για «σεξουαλικά αδικήματα»

Βρετανία: Τρεις υπουργοί φέρονται να αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλικό παράπτωμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/NEIL HALL
0

Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας φέρεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Είναι περισσότεροι από 56 οι Βρετανοί βουλευτές που εξετάζονται για ανάλογες καταγγελίες. 

Το Ανεξάρτητο Σύστημα Καταγγελιών και Παραπόνων (ICGS) έχει δεχθεί καταγγελίες σχετικά με 56 άτομα, όπως ενημερώσει ο Guardian.

To ICGS, το οποίο φαίνεται ότι χειρίζεται 70 ξεχωριστές υποθέσεις που χρονολογούνται πίσω στο 2018, συστάθηκε στην «αυγή» του #MeToo και ύστερα από τη σωρεία καταγγελιών που έγιναν σε βάρος των πολιτικών προσωπικοτήτων Sir Michael Fallon και Charlie Elphicke.

Οι 56, υπό εξέταση, βουλευτές δεν έχουν ονομαστεί, αλλά τουλάχιστον μία από τις υποθέσεις φαίνεται ότι σχετίζεται με ποινικό αδίκημα.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Imran Ahmad Khan, βουλευτής των Συντηρητικών, καταδικάστηκε για επίθεση σε βάρος αγοριού το 2008. Ο ίδιος δηλώνει πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Προς το παρόν δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του, γεγονός που οδήγησε συναδέλφους του να καλούν σε αποχώρησή του.

Και ο David Warburton των Εργατικών βρέθηκε αντιμέτωπος με κυρώσεις προ ημερών, ύστερα από σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και χρήση κοκαΐνης. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα και επιμένει πως έχει «τεράστιες ποσότητες άμυνας».  

Οι καταγγελίες κατά του Warburton, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, φαίνεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που εξετάζει το ICGS.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ