Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Πένι Μόρντοντ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η υπουργός Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας.

Πρώην υπουργός Άμυνας, η Μόρντοντ ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχασε οριακά μία από τις δύο θέσεις στην τελική μονομαχία στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία.

Η Μόρντοντ κέρδισε επαίνους για τις επιδόσεις της στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, όταν υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ενώ ανακοινωνόταν η απόσυρση των περισσότερων από τις πολιτικές που είχαν ανακοινωθεί.

Ένας βουλευτής δήλωσε ότι η Μόρντοντ έχει «ευρεία απήχηση», αναφερόμενος στην ικανότητά της να βρίσκει φίλους σε διαφορετικές πτέρυγες του κόμματος.

Η Μόρντοντ κράτησε αποστάσεις από τη σκανδαλώδη περίοδο του Μπόρις Τζόνσον στην εξουσία.

«Θα είμαι υποψήφια για να γίνω ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος και η πρωθυπουργός σας - για να ενώσουμε τη χώρα μας, να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας και να κερδίσουμε τις επόμενες Γενικές Εκλογές», έγραψε η Μόρντοντ στο Twitter.

«Με ενθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν μια νέα αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και ηγεσία για το εθνικό συμφέρον».

Στοιχηματικές εταιρίες τοποθετούν την Μόρντοντ στην τρίτη θέση, πίσω από τους Ρίσι Σουνάκ και Τζόνσον, οι οποίοι επίσης αναμένεται να μπουν στην κούρσα για τη διαδοχή της Τρας.

Υπό την πρωθυπουργία της Τρας, η Μόρντοντ διορίστηκε πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, και από τη θέση αυτή προήδρευσε της επίσημης ανακοίνωσης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ και της ανακήρυξης του Καρόλου ως βασιλιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM