Βρετανία: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι είναι ζωντανός

Βρετανία: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι είναι ζωντανός Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, ο οποίος απήχθη στη Συρία το 2012 από το Ισλαμικό Κράτος, είναι ακόμα ζωντανός.


Την πληροφορία ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα υπουργό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Huffington Post, την δήλωση ότι ο Τζον Κάντλι εξακολουθεί να είναι κρατούμενος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έκανε ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων και ερευνητών. 

«Ο βρετανός κρατούμενος του ΙΚ, Τζον Κάντλι, είναι ζωντανός, δήλωσε μόλις ο υπουργός Γουάλας σε μια ομάδα δημοσιογράφων», ανέφερε με tweet του ο δημοσιογράφος Ακμπαρ Σαϊντ Αχμεντ.

«Δεν σχολίασε εάν η απώλεια εδαφών του ΙΚ επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους συμμάχους του να σκεφτούν μια επιχείρηση διάσωσης», πρόσθεσε. «Επανέλαβε ότι το Λονδίνο δεν πληρώνει για απελευθέρωση ομήρων».

Η οργάνωση Free John Cantlie, που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου, δήλωσε απλά ότι «ελπίζει να είναι αληθινό», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.

Σε ερώτηση από το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

«Δεν συζητάμε μεμονωμένες περιπτώσεις απαγωγής και οι υποθέσεις δεν είναι καθόλου χρήσιμες», δήλωσε μια εκπρόσωπος.

Ο Κάντλι εργαζόταν για τους Sunday Times όταν απήχθη στις 22 Νοεμβρίου 2012 μαζί με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ κάλυπταν τον πόλεμο.

Ο Τζέιμς Φόλεϊ  ήταν ο πρώτος μιας μεγάλης σειράς ομήρων που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κάντλι έχει εμφανιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αποστεωμένος, να μιλά στα αγγλικά στην κάμερα σαν να μεταδίδει ρεπορτάζ.

Εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση κατά των τζιχαντιστών στην Μοσούλη, στο Ιράκ, όπου το ΙΚ εκδιώχθηκε τον Ιούλιο του 2017.

Εκεί, φαινόταν εξαντλημένος, σχολιάζοντας την καταστροφή της πόλης.

Είναι ο τελευταίος βρετανός όμηρος του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM