ΤΩΡΑ

Βρετανία - «Το χειρότερο σενάριο του κορωνοϊού»: Ως και 85.000 νεκροί μέσα στον χειμώνα

Βρετανία - «Το χειρότερο σενάριο του κορωνοϊού»: Ως και 85.000 νεκροί μέσα στον χειμώνα Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία θα μπορούσε να θρηνήσει έως και 85.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα στον χειμώνα, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο νέας έκθεσης που διέρρευσε στα βρετανικά μέσα. 

Η επιστημονική, συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης, SAGE, εκτιμά πως αν η πανδημία ακολουθήσει την χειρότερη δυνατή πορεία στην Βρετανία, η Αγγλία και η Ουαλία θα μετρήσουν 81.000 νεκρούς η Σκωτία 2.600 και η Βόρεια Ιρλανδία 1.900, σύμφωνα με την εκπομπή BBC Newsnight.

Στην έκθεση αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, που είναι πιθανό να παραμείνουν ως έναν βαθμό σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η έρευνα συντάχθηκε για την καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών υγείας και των τοπικών, δημοτικών αρχών, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Ωστόσο εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο το υπολογιστικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε είναι πλέον ξεπερασμένο. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους 41.486 ασθενείς με Covid-19 και η SAGE εκτιμά πως τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας και απομόνωσης θα αναχαιτίσουν την διασπορά του κορωνοϊού μόνο στο 40% των περιπτώσεων. 

  

Σχολιάζοντας την διαρροή, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολίασε πως «ως λογική» η κυβέρνηση καταστρώνει σχέδια και προετοιμάζεται για ένα «ευρύ φάσμα σεναρίων» στα οποία περιλαμβάνεται και το χειρότερο.

«Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ