Βρετανία - «Το χειρότερο σενάριο του κορωνοϊού»: Ως και 85.000 νεκροί μέσα στον χειμώνα

Βρετανία - «Το χειρότερο σενάριο του κορωνοϊού»: Ως και 85.000 νεκροί μέσα στον χειμώνα Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία θα μπορούσε να θρηνήσει έως και 85.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα στον χειμώνα, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο νέας έκθεσης που διέρρευσε στα βρετανικά μέσα. 

Η επιστημονική, συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης, SAGE, εκτιμά πως αν η πανδημία ακολουθήσει την χειρότερη δυνατή πορεία στην Βρετανία, η Αγγλία και η Ουαλία θα μετρήσουν 81.000 νεκρούς η Σκωτία 2.600 και η Βόρεια Ιρλανδία 1.900, σύμφωνα με την εκπομπή BBC Newsnight.

Στην έκθεση αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, που είναι πιθανό να παραμείνουν ως έναν βαθμό σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η έρευνα συντάχθηκε για την καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών υγείας και των τοπικών, δημοτικών αρχών, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Ωστόσο εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο το υπολογιστικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε είναι πλέον ξεπερασμένο. 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους 41.486 ασθενείς με Covid-19 και η SAGE εκτιμά πως τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας και απομόνωσης θα αναχαιτίσουν την διασπορά του κορωνοϊού μόνο στο 40% των περιπτώσεων. 

  

Σχολιάζοντας την διαρροή, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολίασε πως «ως λογική» η κυβέρνηση καταστρώνει σχέδια και προετοιμάζεται για ένα «ευρύ φάσμα σεναρίων» στα οποία περιλαμβάνεται και το χειρότερο.

«Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ