Βρετανία: Φωτιά σε ναυπηγείο για πυρηνοκίνητα υποβρύχια

Βρετανία: Φωτιά σε ναυπηγείο για πυρηνοκίνητα υποβρύχια Facebook Twitter
0

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε και συνέχιζε να μαίνεται για αρκετές ώρες σε ναυπηγείο της εταιρείας BAE Systems στο Μπάροου-ιν-Φέρνες, στη βορειοδυτική Αγγλία, όπου κατασκευάζονται πυρηνοκίνητα υποβρύχια νέας γενιάς, πάντως δεν υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η αστυνομία στην Κάμπρια έκανε γνωστό με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ότι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο διότι πιστεύεται ότι εισέπνευσαν καπνό, προσθέτοντας πως δεν αναφέρθηκαν άλλα θύματα.

Κατά την ίδια πηγή, όλοι οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο Ντέβονσιρ απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την εγκατάσταση.

Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση κατασκευάζονται τα υποβρύχια κλάσης Astute και Dreadnought, σύμφωνα με τον ιστότοπο της BAE Systems.

Η αστυνομία παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά τα παράθυρά τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περί τις 00:45 (τοπική ώρα· 02:45 ώρα Ελλάδας). Η αιτία δεν είναι ακόμη σαφής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM