ΤΕΜΠΗ LIVE!

Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο να εισέλθει σε λιμάνι- Μετέφερε ρωσικά καύσιμα

Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο με ρωσικό φορτίο να εισέλθει σε λιμάνι Facebook Twitter
Φωτ.: Greenpeace
0

Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Βρετανίας καθώς μετέφερε ρωσικά καύσιμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν απαγορεύσει τα πλοία υπό ρωσική σημαία από τα λιμάνια τους, με εξαιρέσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν να μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace είπε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια προβλήτα το απόγευμα της Κυριακής στον τερματικό σταθμό του Έσσεξ, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο, «Ανδρομέδα» αναμενόταν να εκφορτώσει.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στον σταθμό αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτοι για σοβαρή παραβίαση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

«Η αστυνόμευση δεν είναι αντίθετη προς τις διαμαρτυρίες, αλλά πρέπει να παρέμβουμε όπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όπου υπάρχει υποψία ότι παραβιάζονται οι νόμοι», ανέφερε χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα πλοία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία μετά από διαμαρτυρίες σε λιμάνια της Βρετανίας και της ΕΕ.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων, έδειξαν ότι το «Ανδρομέδα» είχε προηγουμένως καταπλεύσει στο ρωσικό λιμάνι του Primorsk και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο.

Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της ακτής του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο κοντινό Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Η υπεύθυνη εταιρεία του πλοίου με έδρα την Αθήνα, Tsakos Columbia Shipmanagement, δεν απάντησε σε σχετικό σχόλιο στο Reuters.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM