Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο να εισέλθει σε λιμάνι- Μετέφερε ρωσικά καύσιμα

Βρετανία: Διαδηλωτές εμπόδισαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο με ρωσικό φορτίο να εισέλθει σε λιμάνι Facebook Twitter
Φωτ.: Greenpeace
0

Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Βρετανίας καθώς μετέφερε ρωσικά καύσιμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν απαγορεύσει τα πλοία υπό ρωσική σημαία από τα λιμάνια τους, με εξαιρέσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν να μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace είπε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια προβλήτα το απόγευμα της Κυριακής στον τερματικό σταθμό του Έσσεξ, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο, «Ανδρομέδα» αναμενόταν να εκφορτώσει.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στον σταθμό αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτοι για σοβαρή παραβίαση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

«Η αστυνόμευση δεν είναι αντίθετη προς τις διαμαρτυρίες, αλλά πρέπει να παρέμβουμε όπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όπου υπάρχει υποψία ότι παραβιάζονται οι νόμοι», ανέφερε χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα πλοία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία μετά από διαμαρτυρίες σε λιμάνια της Βρετανίας και της ΕΕ.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων, έδειξαν ότι το «Ανδρομέδα» είχε προηγουμένως καταπλεύσει στο ρωσικό λιμάνι του Primorsk και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο.

Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της ακτής του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο κοντινό Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Η υπεύθυνη εταιρεία του πλοίου με έδρα την Αθήνα, Tsakos Columbia Shipmanagement, δεν απάντησε σε σχετικό σχόλιο στο Reuters.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ