Βρετανία: Βασιλιάς Κάρολος, Κέιτ και Γουίλιαμ στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ - Απούσα η Καμίλα λόγω ασθένειας

Βρετανία: Βασιλιάς Κάρολος, Κέιτ και Γουίλιαμ στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ - Απούσα η Καμίλα λόγω ασθένειας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώθηκαν με φίλους και συγγενείς για να τιμήσουν τη μνήμη της Αικατερίνης, δούκισσας του Κεντ, της οποίας η κηδεία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Γουέστμινστερ.

Η βασίλισσα Καμίλα, ωστόσο δεν μπόρεσε να παραστεί, καθώς ανάρρωνε από οξεία ιγμορίτιδα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κάθριν όπως και πολλοί άλλοι παραβρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία, μαζί με τον δούκα του Κεντ και τα τρία του παιδιά.

Ήταν η πρώτη καθολική κηδεία για μέλος της βασιλικής οικογένειας στη σύγχρονη εποχή – και κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκε μήνυμα του Πάπα Λέοντα, στο οποίο επαινούσε τη δούκισσα για την «αφοσίωσή της στα επίσημα καθήκοντα, τη στήριξή της σε φιλανθρωπίες και τη φροντίδα της για τους ευάλωτους» και έστελνε «θερμά συλλυπητήρια και τη διαβεβαίωση της προσευχής του» στον βασιλιά, τον δούκα του Κεντ και την οικογένειά τους.

Βρετανία: Βασιλιάς Κάρολος, Κέιτ και Γουίλιαμ στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ - Απούσα η Καμίλα λόγω ασθένειας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
Βρετανία: Βασιλιάς Κάρολος, Κέιτ και Γουίλιαμ στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ - Απούσα η Καμίλα λόγω ασθένειας Facebook Twitter
Ο δούκας του Κεντ μαζί με τα παιδιά του/Φωτογραφία: X
Βρετανία: Βασιλιάς Κάρολος, Κέιτ και Γουίλιαμ στην κηδεία της δούκισσας του Κεντ - Απούσα η Καμίλα λόγω ασθένειας Facebook Twitter
Φωτογραφία: X

Η απουσία της βασίλισσας Καμίλα λόγω ασθένειας ανακοινώθηκε από το παλάτι πριν την κηδεία.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές της θα είναι με τον δούκα του Κεντ και όλη την οικογένεια», ανέφερε ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Ωστόσο, το παλάτι γνωστοποίησε ότι παρά τη δύσκολη κατάστασή της, η βασίλισσα σχεδιάζει να συμμετάσχει στην επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, που θα βρίσκεται στο Γουίνδσορ την Τετάρτη.

Πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία βυζαντινού ρυθμού στο Γουέστμινστερ το απόγευμα της Τρίτης, καθώς συγγενείς και φίλοι της δούκισσας κατέφθαναν για την κηδεία, που ήταν ιδιωτική τελετή.

Η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της σερ Τιμ Λόρενς, καθώς και ο πρίγκιπας Άντριου με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον ήταν μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας που παρευρέθηκαν. Η Σόφι, δούκισσα του Έδιμβουργου, παραβρέθηκε, αλλά ο σύζυγός της πρίγκιπας Έντουαρντ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπήρχαν και γνωστά πρόσωπα, όπως οι ηθοποιοί Μορίν Λίπμαν και Ρούλα Λένσκα, καθώς και ο πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας σερ Τζάκι Στιούαρτ.

Η δούκισσα, που πέθανε στις αρχές του μήνα σε ηλικία 92 ετών, ήταν το γηραιότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ήταν σύζυγος του πρώτου εξαδέλφου της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Έχει μείνει στη μνήμη για την καλοσύνη και την αφοσίωσή της στη φιλανθρωπία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM