LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Βρετανία: 99χρονος συγκέντρωσε 2,5 εκατ. λίρες για τους εργαζόμενους στην υγεία - Η ανάρτηση στο Twitter

Βρετανία: 99χρονος συγκέντρωσε 2,5 εκατ. λίρες για τους εργαζόμενους στην υγεία - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
Ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ
1

Ένας 99χρονος βετεράνος πολέμου συγκέντρωσε με έρανο 2,5 εκατομμύρια λίρες για Βρετανούς εργαζόμενους στον τομέα υγείας, επιχειρώντας να περπατήσει κατά μήκος τον κήπο του 100 φορές πριν γιορτάσει τα 100α γενέθλια του στο τέλος του μήνα.

Το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών αντιστοιχεί σε περίπου 2.878.000 ευρώ. Ο απόστρατος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος χρησιμοποιεί έναν περιπατητήρα για να κινείται μετά το σπάσιμο του ισχίου του, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη θεραπεία που έλαβε στο παρελθόν και ήθελε να προσφέρει κάτι σε αντάλλαγμα. Το κρατικά χρηματοδοτούμενο NHS της Βρετανίας δέχεται έντονες πιέσεις καθώς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από την Covid-19, τη νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των θανάτων από την νόσο που έχει καταγραφεί σε βρετανικά νοσοκομεία έφθασε τους 11.329 χθες, ο πέμπτος υψηλότερος αριθμός σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί δέχονται εγκώμια από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας για τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανάρρωσε από τον ιό μετά από νοσηλεία του από γιατρούς και νοσηλευτές του NHS σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

«Όσα περισσότερα (χρήματα) συγκεντρωθούν, τόσο το καλύτερο, γιατί όταν εγώ ήμουν στο νοσοκομείο για το ισχίο μου και έπειτα για το κεφάλι μου, η νοσηλεία που δέχθηκα... ήταν απολύτως απίστευτη», δήλωσε ο Μουρ, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον έρανό του συνέχιζαν να αυξάνονται. «Ανά πάσα στιγμή, ήταν τόσο καλοί, τόσο χαρωποί, τόσο φιλικοί».

Δείχνοντας τα μετάλλια του καρφιτσωμένα στο τζάκετ του, είπε: «Η τύχη ευνοεί τους γενναίους, και αυτό είναι εκείνοι, είναι γενναίοι». Ο βετεράνος, που υπηρέτησε στην Ασία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είχε ένα μήνυμα ελπίδας για τους συμπατριώτες του. «Αυτός είναι ο τρόπος που νομίζω ότι πάντα έβλεπα τα πράγματα: αύριο θα είναι μια καλή μέρα».

Ο Μουρ, που γίνεται 100 ετών στις 30 Απριλίου, ήλπιζε να συγκεντρώσει 500.000 λίρες, αλλά έχει πενταπλασιάσει το ποσό του αρχικού στόχου του και σκοπεύει να συνεχίσει. «Θα συνεχίσω και μετά τα γενέθλιά μου. Θα συνεχίσω να πηγαίνω όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια