Βρετανία: Το 50% των Βρετανών υπέρ δεύτερης ψηφοφορίας για το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Βρετανία: Το 50% των Βρετανών υπέρ δεύτερης ψηφοφορίας για το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Το 50% των Βρετανών τάσσεται υπέρ μίας δεύτερης ψηφοφορίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την ίδια στιγμή, το 35% θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Mail, ένα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία υπέρ του Brexit.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 50% από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν τη διεξαγωγή ακόμη μίας ψηφοφορίας για τους τελικούς όρους μίας συμφωνίας εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το 34% απορρίπτουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα και το 16% δεν διατυπώνει άποψη.


Η Daily Mail επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση από την περασμένη εβδομάδα, όταν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πληροφορία ότι το Λονδίνο ετοιμάζεται να πληρώσει περί τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να διευθετήσει τον «λογαριασμό» του διαζυγίου ανοίγοντας τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης φάσης, που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση.


Μόνο το 14% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit θα βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση, ενώ το 35% θεωρεί ότι θα την επιδεινώσει. Το 51% θεωρεί ότι ούτε θα την επιδεινώσει , ούτε θα την βελτιώσει , ή απλώς «δεν γνωρίζει».


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε on line από την εταιρεία Survation κατά το διάστημα 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.
Ο Μάικ Σμίθσον, εκλογικός αναλυτής του ιστότοπου www.politicalbetting.com και πρώην στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έγραψε στο Twitter ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση καταγράφει υποστήριξη προς τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.


Μόνο το 30% από τους ερωτηθέντες δηλώνουν «ενθουσιασμένοι» για το Brexit, ενώ το 41% δηλώνουν «φοβισμένοι»
Από το δημοψήφισμα του 2016 πολλοί επιφανείς αντίπαλοι του Brexit, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, έχουν καλέσει τη Βρετανία να αλλάξει γνώμη για να αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες για τη βρετανική οικονομία Brexit.


Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για την αποχώρηση από την Ενωση. «Είναι αναστρέψιμο. Δεν έχει γίνει μέχρι να γίνει».


Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διαπραγματευθεί το αδιαπραγμάτευτο. «Προσπαθούν να διαπραγματευθούν την έξοδο από την ενιαία αγορά και την αναπαραγωγή όλων των πλεονεκτημάτων της. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM