Βρετανία: 47χρονη πέθανε από κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου άγνωστος έφτυσε πάνω της

Βρετανία: 47χρονη πέθανε από κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου άγνωστος έφτυσε πάνω της Facebook Twitter
0

Μια υπάλληλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων του βρετανικού σιδηροδρόμου πέθανε από Covid-19 έχοντας μολυνθεί από επιβάτη που την έφτυσε την ώρα της υπηρεσίας της. 

Τον Μάρτιο η 47χρονη Μπέλι Μουτζίνγκα βρισκόταν σε μια αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βικτόρια, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της και έβηξε στο πρόσωπό τους.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Βρετανία: 47χρονη πέθανε από κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου άγνωστος έφτυσε πάνω της Facebook Twitter
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βικτόρια στο νοτιοδυτικό Λονδίνο όπου βρισκόταν η 47χρονη - ΡΑ

Η Μουτζίνγκα, η οποία έπασχε από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, εισήχθη στο νοσοκομείο Barnet και της τοποθετήθηκε αναπνευστήρας, αλλά στις 5 Απριλίου κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου TSSA, που εκπροσωπεί τους μισθωτούς του κλάδου των συγκοινωνιών (TSSA).

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Lusamba Gode Katalay, περιέγραψε πως ο άγνωστος απλώς πλησίασε τη γυναίκα και την έφτυσε στο πρόσωπο: «Ο άνδρας τη ρώτησε τι κάνει, γιατί βρισκόταν εκεί και εκείνη απάντησε πως δουλεύει. Τότε εκείνος τής είπε πως έχει τον κορωνοϊό και έφτυσε πάνω στη Μπέλι και τη συνάδελφό της. Το κατήγγειλαν αμέσως στον προϊστάμενό τους. Η Belly ήρθε σπίτι και μου είπε τι έγινε».

Ο Katalay τόνισε πως η σύζυγός του είχε υποβληθεί σε εγχείρηση πριν από τέσσερα χρόνια και έπασχε από υποκείμενο αναπνευστικό νόσημα. Μέσα σε μία εβδομάδα από το συμβάν, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και στις 2 Απριλίου διεκομίσθη στο νοσοκομείο: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο να είναι καλά και πως έχει ο θεός. Επικοινωνήσαμε με μία βιντεοκλήση μέσω WhastApp κι έκτοτε δεν είχα νέα της. Πίστευα πως ίσως κοιμόταν, όμως ο γιατρός μου τηλεφώνησε να με ενημερώσει πως είχε καταλήξει».

Βρετανία: 47χρονη πέθανε από κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου άγνωστος έφτυσε πάνω της Facebook Twitter
Η Μπέλι Μουτζίνγκα νόσησε και πέθανε λίγες ημέρες αφότου άγνωστος έφτυσε και έβηξε πάνω της

Η 47χρονη κατέληξε τρεις ημέρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Στην κηδεία της που έγινε στις 29 Απριλίου, λόγω κατάστασης, παρευρέθηκαν δέκα άτομα - η κόρη της, μεταξύ αυτών. Η ίδια καταγόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και ζούσε στη Βρετανία από το 2000.

Το συνδικάτο ανέφερε το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας των Βρετανικών Σιδηροδρόμων και του Οδικού Δικτύου για να ερευνηθεί, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με δικηγόρους για να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Έρευνα για το συμβάν

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μανουέλ Κορτές δήλωσε: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ και συντετριμμένοι από το θάνατο της Μπέλι. Είναι μία από τους πολλούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Ως ευάλωτο άτομο που ανήκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και με γνωστή την πάθησή της στον εργοδότη της, εγείρονται ερωτήματα ως προς το γιατί η Μπέλι δεν είχε απομακρυνθεί από τις αρχές της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. Αντί να μιλάει για χαλάρωση των περιορισμών η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα προστασίας ώστε να μη χαθούν άλλες ζωές. Όποιος είναι ευάλωτος θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτή θα πρέπει να επιλέγεται η τηλεργασία...».

Έρευνα για το περιστατικό ξεκίνησε και η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, η οποία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της.

Με πληροφορίες από Itv/ΑΠΕ/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Διεθνή / ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης, ορισμένοι με καλυμμένα πρόσωπα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο και τον έβαλαν με τη βία σε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM