Σε χειρουργική επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

 

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος θα χειρουργηθεί προκειμένου να του αφαιρεθεί το σωληνάκι κολοστομίας και να γίνει η επανασύνδεση του εντέρου του (αναστόμωση) για την αποκατάσταση μιας διαδικασίας που είχε κριθεί απαραίτητη έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Σεπτέμβριο.

 

Οι γιατροί συνέστησαν στον 63χρονο Μπολσονάρου ανάπαυση για 48 ώρες μετά το χειρουργείο και κατά την περίοδο αυτή θα εκτελεί χρέη προέδρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

 

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο την Κυριακή και αργότερα ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο ντυμένος με την νοσοκομειακή ρόμπα.

 

 

Στο βίντεο συνοψίζει τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν το δυστύχημα με την κατάρρευση φράγματος τελμάτων-απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων, στην πόλη Μπρουματζίνιου που βρίσκεται στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις στη νοτιοανατολική Βραζιλία με 58 νεκρούς και 305 αγνοούμενους.

 

Ο Μπολσονάρου, που επιθεώρησε την περιοχή από αέρος το Σάββατο, ανακοίνωσε χθες ότι μια αποστολή του ισραηλινού στρατού επρόκειτο να καταφθάσει για να συνδράμει τις τοπικές αρχές. Στο βίντεο είπε ότι η καταστροφή «μας επηρεάζει όλους και είμαστε αλληλέγγυοι προς τις οικογένειες των θυμάτων».

 

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες, όπως είπε ο ίδιος, και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα ημέρες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ