Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου εγκάλεσε δημοσιογράφο επειδή ερευνά τον γιο του

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου εγκάλεσε δημοσιογράφο επειδή ερευνά τον γιο του Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εγκάλεσε δημοσιογράφο της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας πως επιδιώκει «να προκαλέσει ανατροπή» της κυβέρνησής του μέσω της διεξαγωγής ερευνών με στόχο έναν από τους γιους του.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος ανήρτησε στο Twitter ένα ηχητικό μήνυμα με μία φωτογραφία της Κοντάνσα Ριζέντζι της εφημερίδας O Estado do Sao Paulo, γράφοντας επίσης πως «η Κοστάνσα Ριζέντζι της 'O Estado do SP' δηλώνει πως θέλει να καταστρέψει τη ζωή του Φλάβιου Μπολσονάρου και να προκαλέσει την ανατροπή του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση με εκβιασμούς, παραπληροφόρηση και διαρροές».

Η δημοσιογράφος ασχολείται με τις έρευνες για τις ύποπτες χρηματοοικονομικές κινήσεις ενός από τους οδηγούς κι ενός σωματοφύλακα του Φλάβιου Μπολσονάρου, Γερουσιαστή και γιου του προέδρου.

Στο ηχητικό μήνυμα ακούγεται η δημοσιογράφος να τονίζει στα αγγλικά πως η υπόθεση ενδέχεται να «εκθέσει», «καταστρέψει τον Μπολσονάρου» και προσθέτει: «πιστεύω πως είναι μία περίπτωση άξια καθαίρεσης», χωρίς ωστόσο να προκύπτει από τις δηλώσεις ότι αυτά αποτελούν τον απώτατο στόχο των ερευνών της.

Η εφημερίδα διευκρίνισε πως με τις δηλώσεις της αυτές η δημοσιογράφος της αξιολογεί την δυνητική σημασία που μπορεί να λάβει η υπόθεση, όμως πως η «εργασία της καθ' ουδέναν τρόπο συνδέεται με κάποιο τέτοιο κίνητρο» και πως το περιεχόμενο των δηλώσεών της «έχουν παρερμηνευθεί».

Οι δηλώσεις της Ριζέντζι είχαν δημοσιευθεί στις 6 Μαρτίου στο μπλογκ του Μαροκινού σκηνοθέτη Τζαουάμπ Ράλιμπ, ο οποίος της είχε πάρει συνέντευξη και το οποίο είναι ενσωματωμένο στον γαλλικό δημόσιο ενημερωτικό ιστότοπο Mediapart.

Σύμφωνα με τον Ράλιμπ, τη συνέντευξη έλαβε μία από τις «πηγές» του ένας Βρετανός φοιτητής, του οποίου η «διπλωματική εργασία» σχετίζεται με την αντίδραση των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης στην εκλογή του Μπολσονάρου, κάνοντας συνάμα και μία σύγκριση του φαινομένου Ντόναλντ Τραμπ και του βραζιλιάνου προέδρου.

Ο ίδιος τόνισε πως το συμπέρασμα πως «η αρνητική κάλυψη από τα μέσα του προέδρου σκοπό έχουν να τον καταστρέψουν και προκαλέσουν την καθαίρεσή του» είναι δικό του.

Οι οπαδοί του Μπολσονάρου κινητοποιήθηκαν αμέσως στο Twitter, ενώ στην αντίπερα όχθη εκατοντάδες δημοσιογράφοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στην δημοσιογράφο, καταγγέλλοντας τη νέα, όπως χαρακτήρισαν, επίθεση κατά του Τύπου από την πλευρά της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM