Βραζιλία: Ο Χριστός Λυτρωτής φωτίστηκε για την ισότητα στα εμβόλια

Βραζιλία: Ο Χριστός ο Λυτρωτής φωτίστηκε για την ισότητα στα εμβόλια Facebook Twitter
Jornalcruzeiro
0

Το πιο διάσημο άγαλμα του Ιησού Χριστού στον κόσμο φωτίστηκε για την προώθηση της ισότητας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Το μήνυμα "Τα εμβόλια σώζουν, ισότητα για τα εμβόλια" άναψε το Σάββατο στο άγαλμα των 30 μέτρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, από την Unidos Pela Vacina (Ενωμένοι για τα Εμβόλια), σε συνεργασία με το Cristo Redentor Sanctuary και το διαφημιστικό πρακτορείο Ogilvy Brazil.

Τον Ιανουάριο, δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στους πρόποδες του αγάλματος, ένδειξη για την έναρξη του εμβολιασμού στη Βραζιλία.

Έκτοτε, το 17% των κατοίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 8% έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 

Η χώρα κατατάσσεται 30η στον κόσμο με βάση τις πρώτες δόσεις εμβολίων και πολύ πίσω από το 59% του  Ισραήλ και το 47% των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters. 

Τον Μάιο του 2020, το άγαλμα φωτίστηκε ως έκκληση προς τον κόσμο να φορά μάσκες για να επιβραδύνει την διασπορά της πανδημίας.

Η Βραζιλία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων, με πάνω από 435.000 ζωές να έχουν χαθεί.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM