Ένα δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε τον Πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου να πληρώσει αποζημίωση σε δημοσιογράφο μετά από υποτιμητικά σχόλια που έκανε εναντίον της.

 

Ο Μπολσονάρου πέρυσι είχε πει ότι η Patrícia Campos Mello είχε προσφέρει σεξ σε μια πηγή της, προκειμένου να συλλέξει αρνητικές πληροφορίες για εκείνον.

 

Ο δικαστής είπε ότι οι παρατηρήσεις του προέδρου κατέστρεψαν την φήμη της και τώρα ο Μπολσονάρου καλείται να πληρώσει περίπου 3.500 δολάρια αποζημίωση. Ωστόσο, μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

 

Σε ανάρτησή της, η βραβευμένη δημοσιογράφος της εφημερίδας της Βραζιλίας, Folha de S.Paulo, δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστή ήταν «νίκη για όλες μας τις γυναίκες».

 

Η ομάδα «Δημοσιογράφοι κατά της παρενόχλησης» δήλωσε ότι η απόφαση σηματοδοτεί μια «μεγάλη μέρα» για τις γυναίκες δημοσιογράφους και την επαγγελματική δημοσιογραφία στη Βραζιλία.

 

Η Campos Mello άσκησε νομική δίωξη εναντίον του σε απάντηση για τα σχόλια που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2020.

 

Τον Ιανουάριο, η Campos Mello κέρδισε μια σχεδόν ίδια υπόθεση εναντίον του γιου του προέδρου, Eduardo, ο οποίος είναι μέλος του κοινοβουλίου.

 

Εκείνος είχε αναφέρει σε ένα βίντεο στο YouTube τον περασμένο Μάιο ,ότι η δημοσιογράφος «προσπάθησε να αποπλανήσει» μια πηγή για να αποκομίσει καταστροφικές πληροφορίες εναντίον του πατέρα του.

 

Δικαστής ανέφερε ότι τα σχόλια αυτά ήταν επίθεση προς την τιμή της δημοσιογράφου και διέταξε τον γιο του Μπολσονάρου να πληρώσει περίπου 5.200 δολάρια αποζημίωση.

 

Με πληροφορίες του BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr