Βόρεια Κορέα: Ενισχύθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις με 1,4 εκατ. νέους μέσα σε δύο ημέρες

Βόρεια Κορέα: Ενισχύθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις με 1,4 εκατ. νέους Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Περίπου 1,4 εκατ. νέοι κατατάχθηκαν ή επανεντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Οι νέοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν σε έναν «ιερό πόλεμο για την καταστροφή του εχθρού με τα όπλα της επανάστασης», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η ενίσχυση των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων με αυτόν τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό νέων, σε διάστημα μόλις δύο ημερών, ανακοινώθηκε καθώς κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Πέρυσι, το KCNA είχε αναφέρει ανάλογης κλίμακας κινητοποίηση εθελοντών που κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, με σκοπό να πολεμήσουν εναντίον των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε χθες Τρίτη τμήματα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου σε παραμεθόριες περιοχές και ο νοτιοκορεατικός στρατός αντέδρασε με προειδοποιητικά πυρά.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ ότι στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για ρίψεις προπαγανδιστικών φυλλαδίων στο έδαφός της.

«Εάν ξεσπάσει πόλεμος, η Νότια Κορέα θα σβηστεί από τον χάρτη. Εφόσον θέλει πόλεμο, είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε τέλος στην ύπαρξή της», υπογραμμίζει το KCNA.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM