ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Βόρεια Κορέα: Από σήμερα και για 10 μέρες οι πολίτες απαγορεύεται να γελούν

Βόρεια Κορέα: Από σήμερα και για 10 μέρες οι πολίτες απαγορεύεται να γελούν Facebook Twitter
Getty Images
0

Οι πολίτες στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες 10 να γελούν, στο πλαίσιο της 10ης επετείου από τον θάνατο του πρώην Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Η απαγόρευση του γέλιου που επέβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μεταξύ πολλών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στους Βορειοκορεάτες για να σεβαστούν την περίσταση.

Aπαγορευεται επίσης να καταναλώσουν αλκοόλ, να ψωνίσουν ή να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως δήλωσε ένας κάτοικος της συνοριακής πόλης Sinuiju στο Radio Free Asia. Οποιαδήποτε παραβίαση της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια του 10ήμερου πένθους θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες, όπως ανέφερε η πηγή.


«Στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι που εντοπίστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες», είπε ο πολίτης. «Τους συνέλαβαν και δεν τους ξαναείδε κανείς ποτέ» πρόσθεσε.

Κατά την περίοδο του πένθους, δεν θα επιτρέπονται επίσης οι κηδείες και να γιορτάσει κάποιος τα γενέθλιά του.

Άλλη πηγή ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία επέβαλε παρόμοια εντολή στις αρχές του μήνα για να εξασφαλίσει μια «κατάλληλη διάθεση» για την περίοδο του πένθους.

Με πληροφορίες των IndiaToday/Telegraph

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM