Βολιβία: Η Άνιες απέρριψε το αίτημα χορήγησης αμνηστίας στον Μοράλες

Βολιβία: Η Άνιες απέρριψε το αίτημα χορήγησης αμνηστίας στον Μοράλες Facebook Twitter
0

Η  Τζανίνε Άνιες, μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι γερουσιαστές ώστε να χορηγηθεί αμνηστία στον πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες που έχει αυτοεξοριστεί στο Μεξικό.

Το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS), το κόμμα του Μοράλες, είχε προτείνει ένα νομοσχέδιο στη Γερουσία με το οποίο θα εξαιρείτο ο πρώην πρόεδρος από ποινικές διώξεις. Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο ανακοίνωσε ότι η μεταβατική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα σε βάρος του Μοράλες για υποκίνηση ταραχών και τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον των νέων αρχών της χώρας.

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποιος διέπραξε εγκήματα, όποιος χλευάζει τους νόμους, δεν θα αμνηστευθεί», είπε η Άνιες, η οποία ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στις 12 Νοεμβρίου, 48 ώρες μετά την παραίτηση του Μοράλες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM