Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις στις κόρες του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις στις κόρες του για τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τα ονόματα των οποίων συμπεριλήφθηκαν στη «μαύρη λίστα», μαζί με εκείνα των περισσότερων από 200 προσώπων, κυρίως ολιγαρχών και διευθυντών μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.

Η Μαρία Βοροντσόβα και η Κατερίνα Τιχόνοβα, γεννημένες το 1985 και το 1986 αντίστοιχα, είναι οι κόρες που απέκτησε ο Πούτιν με τη Λιουντμίλα Πούτινα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2013. Σημειώνεται πως ήδη οι ΗΠΑ και η Βρετανία τούς είχαν ήδη επιβάλει κυρώσεις.

Στη «μαύρη λίστα» προστέθηκαν τα ονόματα άλλων 217 προσώπων, όπως επιχειρηματιών και πολιτικών από τις αυτονομιστικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων που υιοθέτησε το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα, ξυλείας, χημικών και άλλων προϊόντων από τη Ρωσία. Η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα θα ισχύσει από τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και τα υπάρχοντα συμβόλαια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Θα απαγορευτεί επίσης σε πολλά ρωσικά πλοία να πιάνουν σε λιμάνια της ΕΕ, ενώ θα απαγορευτούν όλες οι συναλλαγές με τέσσερις ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της VTB. Εξαιρέθηκαν οι ρωσικές τράπεζες μέσω των οποίων γίνονται οι πληρωμές για τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα (Sberbank, Gazprombank) αν και αποφασίστηκε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης, Χέρμαν Γκρεφ.

«Αυτές οι κυρώσεις υιοθετήθηκαν μετά τις ωμότητες που διέπραξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Μπούτσα και σε άλλες περιοχές υπό ρωσική κατοχή» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM