Ο Τζο Μπάιντεν διαφώνησε μπροστά στις κάμερες με ρεπόρτερ, για παλιότερες δηλώσεις του σχετικά με τη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους πολίτες. 

 

«Κύριε πρόεδρε, είπατε ότι αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται πλέον να φοράς μάσκα», του φώναξε ένας ρεπόρτερ, τη στιγμή που ο Μπάιντεν αποχωρούσε έπειτα από δηλώσεις. 

 

«Όχι, δεν το είπα αυτό», του απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Το είπατε, τον Μάιο», επέμεινε ο δημοσιογράφος. 

 

«Τον Μάιο, αυτό είναι αλήθεια», παραδέχθηκε ο Μπάιντεν και εξήγησε ότι αυτό ίσχυε τότε, επειδή πίστευε ότι οι πολίτες θα καταλάβουν πως το να εμβολιαστείς κάνει «γιγάντια» διαφορά.  

 

«Και αυτό που συνέβη ήταν ότι ήρθε μία νέα μετάλλαξη, δεν εμβολιάστηκαν, εξαπλώθηκε πιο γρήγορα και περισσότεροι άνθρωποι αρρώστησαν. Αυτή είναι η διαφορά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και αποχώρησε. 

 

Αυτή την εβδομάδα τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν νέα οδηγία, τονίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν ξανά μάσκα σε κλειστούς χώρους, στις περιοχές υψηλού κινδύνου. 

 

Η νέα οδηγία κρίθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ, εξήγησε η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι.