Βίντεο: Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία, κοντά στο Ρέικιαβικ

Έκρηξη ηφαιστείου Facebook Twitter
0

Ηφαίστειο εξερράγη στην Ισλανδία, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Ρέικιαβικ, έπειτα από χιλιάδες σεισμικές δονήσεις που είχαν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Η έκρηξη του ηφαιστείου έγινε κοντά στο όρος Fagradalsfja, στη χερσόνησο Reykjanes. Είναι η πρώτη έκρηξη ηφαιστείου στη χερσόνησο από τον 12ο αιώνα, σύμφωνα με το Reuters.

 

H μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας έκανε λόγο για έκρηξη που θεωρείται μικρή σε αυτή τη φάση. Η λάβα κάλυψε περιοχή περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου. Στο σημείο σχηματίστηκε ρωγμή 500-750 μέτρων, ενώ οι πίδακες λάβας έφταναν έως τα 100 μέτρα, σύμφωνα με τον Bjarki Friis, στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

 Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είχαν καταγραφεί περισσότερες από 40.000 σεισμικές δονήσεις στη χερσόνησο, μια τεράστια αύξηση από τους 1.000-3.000 σεισμούς που σημειώνονται κάθε χρόνο από το 2014.

 

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης Thorlakshofn, που βρίσκεται ανατολικά του σημείου της έκρηξης, να μείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να μην εκτεθούν σε ηφαιστειακά αέρια. Πάντως, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, από την έκρηξη του ηφαιστείου δεν προέκυψε κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ