Βίντεο: Δελφίνια σε κανάλι της Βενετίας- Έκαναν μια σπάνια, σύντομη εμφάνιση

Δελφίνια σε κανάλι της Βενετίας- Έκαναν μια σπάνια, σύντομη εμφάνιση Facebook Twitter
0

Δύο δελφίνια εντοπίστηκαν να κάνουν μια σπάνια, σύντομη, βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι τα νέρα είναι πιο «ήσυχα» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Πολίτες κατέγραψαν τη βόλτα των δύο δελφινιών, χθες κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στην είσοδο του καναλιού. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια μητέρα και ένα νεαρό δελφίνι ανοιχτά της πλατείας του Αγίου Μάρκου», δήλωσε ο Σάντρο Ματσάριολ, ειδικός από το πανεπιστήμιο της Πάντοβα.

 

«Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο. Ξεκάθαρα ενθαρρύνθηκαν να μπουν τόσο μέσα στην πόλη λόγω των ήρεμων νερών της Βενετίας αυτή τη στιγμή», σχολίασε από την πλευρά του ο Λούκα Μπίτσαν, επικεφαλής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βενετίας.

 

«Πιθανόν τα προσέλκυσε στην πόλη το πλήθος των σουπιών- πολλές φέτος- που μπαίνουν στη λιμνοθάλασσα για να γεννήσουν τα αυγά τους αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

 

Ειδικοί και η τοπική αστυνομία περιόρισαν τα δελφίνια και χρειάστηκαν τρεις ώρες για να τα οδηγήσουν στην ανοιχτή θάλασσα. «Έπρεπε να κινούμαστε αργά, επειδή αποπροσανατολίζονταν», εξήγησε ο Ματσάριολ.

 

Χωρίς τεράστια κρουαζιερόπλοια και με λιγότερα μηχανοκίνητα σκάφη, τα νερά στα κανάλια της Βενετίας είναι πιο ήρεμα, αλλά και πιο καθαρά. Χιλιάδες ψάρια έκαναν «επιδρομή» στα κανάλια τον Δεκέμβριο, εκμεταλλευόμενα τα θερμότερα νερά τους, ενώ οι ντόπιοι έχουν αναφέρει και την εμφάνιση φλαμίνγκο στη λιμνοθάλασσα, από τη στιγμή που «πάγωσε» ο τουρισμός λόγω της πανδημίας.

 

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ