Bild για Μύκονο: «Η μαφία έχει ανακαλύψει τον παράδεισο των διακοπών ως πηγή χρήματος»

Bild για Μύκονο: «Η μαφία έχει ανακαλύψει τον παράδεισο των διακοπών ως πηγή χρήματος» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, η εφημερίδα Bild, ασχολήθηκε με τα προβλήματα που ανακύπτουν, με αφετηρία, τη Μύκονο και τα ακίνητά της.

«Ο φόβος είναι διάχυτος στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Ο φόβος της μαφίας, η οποία έχει ανακαλύψει τον παράδεισο των διακοπών ως πηγή χρήματος και τώρα θέλει να τον ξεζουμίσει βάναυσα. Και δεν διστάζει να δολοφονήσει» γράφει η Bild συνδέοντας με τη σειρά της, τη δολοφονία του τοπογράφου με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων στον κλάδο διαχείρισης της τοπικής αγοράς ακινήτων.

«Το μονοπάτι οδήγησε γρήγορα στο οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. Όμως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν ο καυγάς για τα ναρκωτικά ή τα χρήματα προστασίας. Επρόκειτο για ακίνητη περιουσία. Ο Στάθης είχε καταφέρει να εξασφαλίσει περίπου 38 στρέμματα γης στη Μύκονο δίπλα σε ξενοδοχείο που ήταν υπό κατασκευή προς μεγάλη δυσαρέσκεια της ελληνικής μαφίας, η οποία ήθελε και η ίδια να βγάλει πολλά λεφτά από το ακίνητο[…] Η αστυνομία υποψιάζεται ότι δινόταν και αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν γνώστης της αγοράς ακινήτων του νησιού» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Έγινε ακόμη και δοκιμαστική εκτέλεση. Αυτό αποκαλύφθηκε από την ανάλυση του βίντεο παρακολούθησης. Συνολικά τέσσερις ύποπτοι έχουν προφυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν. Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα έχει από καιρό ανακαλύψει τα τουριστικά θέρετρα ως πηγή εσόδων. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, προσπαθούν να θέσουν υπό την επιρροή τους τις τοπικές αρχές καθώς και τους τοπογράφους και τους εμπόρους ακινήτων» γράφει ακόμα η Bild, επικαλούμενη δικό της ρεπορτάζ για το ζήτημα.

Στην πορεία, η BIld μετέφερε τις δόλιες ενέργειες εις βάρος της φήμης και των κατοίκων του νησιού. «Το νησί των Κυκλάδων έχει μόλις 10.000 κατοίκους. Όμως, στο νησί υπάρχουν πολυάριθμα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και αμέτρητα πολυτελή διαμερίσματα. Πέρυσι, ο τουρισμός έφερε 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο νησί, το οποίο είναι δημοφιλές στις διασημότητες και τους influencers. Η μαφία θέλει να βάλει χέρι σε αυτό το δοχείο μελιού…» γράφει.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι θορυβημένη. Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει διορίσει ειδικό ερευνητή για να εξετάσει τις συναλλαγές ακινήτων. Στην αστυνομία του νησιού έχουν δοθεί 200 νέοι αστυνομικοί. Δύο νυχτερινά κέντρα με ύποπτες διασυνδέσεις με τη μαφία έχουν κλείσει. Οι οικοδομικές άδειες σταμάτησαν και τα σχέδια ανάπτυξης επανεξετάζονται» καταλήγει το δημοσίευμα της Bild για τη Μύκονο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM