Βερολίνο: 30χρονος έπεσε σε έξι αυτοκίνητα φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» - 6 τραυματίες

Βερολίνο: 30χρονος έπεσε σε έξι αυτοκίνητα φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» - 6 τραυματίες Facebook Twitter
Βερολίνο: 30χρονος φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» και έπεσε σε αυτοκίνητα - 6 τραυματίες (rte.ie)
0

Ένας άνδρας στο Βερολίνο έπεσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του σε σειρά οχημάτων, τραυματίζοντας έξι άτομα, το απόγευμα της Τρίτης.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως πράξη με «ισλαμιστικά κίνητρα», σύμφωνα με την εισαγγελία.

«Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν ισλαμιστικό», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πρωτεύουσας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Όπως ανέφεραν αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 30χρονος Ιρακινός ο οποίος φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, χθες στις 18:35 τοπική ώρα (19:35 ώρα Ελλάδας).

«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι!», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία. Ένα άλλο κουτί που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη επίσης δεν ήταν επικίνδυνο.

Οι γερμανικές αρχές είναι σε επιφυλακή για τυχόν ισλαμιστικές επιθέσεις, κυρίως μετά την επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, τον Δεκέμβριο του 2016, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή η τρομοκρατική επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είναι η πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε γερμανικό έδαφος.

Μέχρι σήμερα οι γερμανικές αρχές έχουν αποτρέψει γύρω στις 12 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάμεσά τους και μία τον Ιούνιο του 2018 με «βιολογική βόμβα», όπως είχε ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός Τυνήσιου που φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ.

Ο 29χρονος αυτός άνδρας, που είχε εισέλθει στη Γερμανία το 2015, καταδικάστηκε φέτος τον Μάρτιο σε δέκα χρόνια κάθειρξη.

Από το 2013 ο αριθμός των ισλαμιστών που θεωρούνται επικίνδυνοι και ζουν στη Γερμανία έχει πενταπλασιαστεί και πλέον φτάνει τους 680.

Με πληροφoρίες του AFP/RTE/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM