Βερολίνο: 30χρονος έπεσε σε έξι αυτοκίνητα φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» - 6 τραυματίες

Βερολίνο: 30χρονος έπεσε σε έξι αυτοκίνητα φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» - 6 τραυματίες Facebook Twitter
Βερολίνο: 30χρονος φώναξε «Αλάχου Ακμπάρ» και έπεσε σε αυτοκίνητα - 6 τραυματίες (rte.ie)
0

Ένας άνδρας στο Βερολίνο έπεσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του σε σειρά οχημάτων, τραυματίζοντας έξι άτομα, το απόγευμα της Τρίτης.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως πράξη με «ισλαμιστικά κίνητρα», σύμφωνα με την εισαγγελία.

«Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν ισλαμιστικό», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πρωτεύουσας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Όπως ανέφεραν αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 30χρονος Ιρακινός ο οποίος φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, χθες στις 18:35 τοπική ώρα (19:35 ώρα Ελλάδας).

«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι!», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία. Ένα άλλο κουτί που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη επίσης δεν ήταν επικίνδυνο.

Οι γερμανικές αρχές είναι σε επιφυλακή για τυχόν ισλαμιστικές επιθέσεις, κυρίως μετά την επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, τον Δεκέμβριο του 2016, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή η τρομοκρατική επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είναι η πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε γερμανικό έδαφος.

Μέχρι σήμερα οι γερμανικές αρχές έχουν αποτρέψει γύρω στις 12 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάμεσά τους και μία τον Ιούνιο του 2018 με «βιολογική βόμβα», όπως είχε ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός Τυνήσιου που φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ.

Ο 29χρονος αυτός άνδρας, που είχε εισέλθει στη Γερμανία το 2015, καταδικάστηκε φέτος τον Μάρτιο σε δέκα χρόνια κάθειρξη.

Από το 2013 ο αριθμός των ισλαμιστών που θεωρούνται επικίνδυνοι και ζουν στη Γερμανία έχει πενταπλασιαστεί και πλέον φτάνει τους 680.

Με πληροφoρίες του AFP/RTE/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM