Βερολίνο: 11 ακτιβιστές για το περιβάλλον κόλλησαν στην άσφαλτο

Βερολίνο: 11 ακτιβιστές για το περιβάλλον κόλλησαν στην άσφαλτο- Χάος στους δρόμους Facebook Twitter
Getty Image
0

Έντεκα ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο κεντρικού αυτοκινητόδρομου στο Βερολίνο, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα τις ώρες αιχμής.

Στα αιτήματά τους περιλαμβανόταν νόμος κατά της σπατάλης τροφίμων αλλά και ρυθμίσεις για τη μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι ακτιβιστές της ομάδας «Τελευταία Γενιά» (Last Generation) τοποθέτησαν επίσης, τρόφιμα στον αυτοκινητόδρομο Α100, απέκλεισαν δρόμους και αυτοκινητόδρομους στο Βερολίνο, το Αμβούργο και τη Στουτγάρδη ήδη την περασμένη εβδομάδα.

Βίντεο του Reuters έδειξε μερικούς απογοητευμένους οδηγούς αυτοκινήτων να βγαίνουν από τα οχήματά τους και να τραβούν ακτιβιστές από το δρόμο από τις κουκούλες και τα σακίδια τους για να μπορέσουν να περάσουν.

Αναμένεται δε να υπάρξουν περαιτέρω αποκλεισμοί σε άλλες γερμανικές πόλεις αργότερα σήμερα, όπως  ανέφερε η οργάνωση σε δήλωσή της.

Μέχρι τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) οι ακτιβιστές είχαν αποκλείσει τρεις εισόδους αυτοκινητοδρόμων σε τρία σημεία στο Βερολίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, 27 ακτιβιστές είχαν λάβει μέρος στους αποκλεισμούς, με 11 από αυτούς να έχουν κολλήσει τα χέρια τους στην άσφαλτο, όπως είπε ο εκπρόσωπος.

Η αστυνομία τη Δευτέρα επαλήθευσε τα στοιχεία τους, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε πόσα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της ομάδας, την περασμένη εβδομάδα 50 άτομα είχαν τεθεί υπό κράτηση σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

«Σχεδιάζοντας να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα έως το 2045, η γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει τη συνταγματική της υποχρέωση να προστατεύει τις ζωές μας», δήλωσε η ακτιβίστρια Carla Hinrichs.

«Μέχρι το 2030, θα ξεπεράσουμε τον επιπλέον 1,5 βαθμό Κελσίου, δηλαδή τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η κυβέρνηση όχι μόνο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας οδεύοντας εσκεμμένα προς έναν κόσμο θερμότερο κατά 2, 3, 4 βαθμούς Κελσίου, με δισεκατομμύρια να πεθαίνουν από την πείνα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM