Βενεζουέλα: O Μαδούρο άνοιξε ξανά τα σύνορα με την Κολομβία

Βενεζουέλα: O Μαδούρο άνοιξε ξανά τα σύνορα με την Κολομβία Facebook Twitter
EPA
0

O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αποφάσισε να ξανανοίξουν δύο συνοριακές διαβάσεις με την Κολομβία, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για περίπου τέσσερις μήνες.

Χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας έσπευσαν στα σύνορα για να περάσουν στην Κολομβία, προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Από την πλευρά της, η Κολομβία αύξησε τους συνοριακούς φρουρούς, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο των επίσημων χαρτιών που είχαν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας που ήθελαν να φτάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μαδούρο έδωσε εντολή να κλείσουν τα συνοριακά περάσματα με την Κολομβία, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούσαν να μεταφέρουν τόνους τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα.

Τότε, το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστής βοήθειας είχε δοθεί από τις ΗΠΑ, με τον Μαδούρο να το απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της αντιπολίτευσης, που είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM