Βενετία: Ξενοδοχεία δίνουν νεροπίστολα σε τουρίστες, για να διώχνουν τους «επιθετικούς» γλάρους

Βενετία: Ξενοδοχεία δίνουν νεροπίστολα σε τουρίστες, για να διώχνουν τους «επιθετικούς» γλάρους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ξενοδοχεία στη Βενετία πρόσθεσαν τα νεροπίστολα στις παροχές προς τους πελάτες τους. Όχι για παιχνίδι, αλλά για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη… μάστιγα των γλάρων. 

Παλιότερα, το πρόβλημα στη Βενετία ήταν τα περιστέρια, τα οποία προσέλκυαν κατά κύριο λόγο οι πωλητές σπόρων στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Όταν αυτό απαγορεύθηκε, το 2008, με απόφαση του δημάρχου, ο πληθυσμός των συγκεκριμένων πτηνών μειώθηκε κατά 50%. Όμως, ήδη είχαν αρχίσει να προκαλούν «πονοκέφαλο» οι γλάροι. 

Τα μεγάλα πτηνά- εκτιμάται ότι περίπου 1.000 «κυκλοφορούν» στο κέντρο της Βενετίας- δεν διστάζουν να αρπάξουν φαγητά μόλις τα δουν, ακόμη και από τα χέρια των ανθρώπων. Σίγουρα όχι μια ευχάριστη εμπειρία για κάποιον τουρίστα που έχει πληρώσει αδρά για να απολαύσει το πρωινό του με θέα το Μεγάλο Κανάλι. 

Έτσι, οι ξενοδόχοι κατέφυγαν στη λύση του νεροπίστολου, για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών, «επιθετικών» γλάρων. «Αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση όταν ένας πελάτης σήκωσε ένα κρουασάν προς το στόμα του και ένας γλάρος που παραμόνευε έκανε βουτιά και το άρπαξε από τα χέρια του», δήλωσε στους Times ο Ενρίκο Ματσόκο, διευθυντής του Monaco & Grand Canal. 

«Σε άλλη περίπτωση, ένας γλάρος έφυγε πετώντας με μία ολόκληρη μπριζόλα, μόλις ο σερβιτόρος σήκωσε το καπάκι από το πιάτο. Αρχίσαμε να βάζουμε νεροπίστολα σε κάθε τραπέζι όταν αρχίζουν να πλησιάζουν οι γλάροι», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Πάολο Λορεντσόνι, διευθυντή του Gritti Hotel, το νεροπίστολο είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό όταν είναι πορτοκαλί. «Είχαμε προσπαθήσει με κάθε τρόπο. Ένα γεράκι κοστίζει και είναι υπερβολή να επιστρατεύεται κάθε ημέρα», εξήγησε μιλώντας στο ANSA. «Από έναν ειδικό προέκυψε ότι δεν τους αρέσει το πορτοκαλί χρώμα, τα ενοχλεί», συμπλήρωσε αναφερόμενος στους γλάρους. 

Έτσι, επιστρατεύθηκαν αυτά τα παιχνίδια. «Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε, απλά να τα έχετε πάνω στο τραπέζι», είναι η οδηγία που δίνει το ξενοδοχείο στους πελάτες του. «Δεν βλάπτουν τα πτηνά, αρκούν για να τα κρατήσουν μακριά», υπογράμμισε ο Λορεντσόνι. 

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σε σεμινάριο για τον ξενοδοχειακό τομέα, προκειμένου να βρεθούν πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι αντιμετώπισης. Ανάμεσα σε αυτές που συζητιούνται είναι ακουστικά συστήματα, αλλά και η λύση του γερακιού.  
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Διεθνή / Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Το αμερικανικό αεροναυπηγικό γκρουπ Boeing εξασφάλισε παραγγελία 160 αεροσκαφών από την Qatar Airways, σε μια συμφωνία που παρουσιάστηκε ως η μεγαλύτερη στα χρονικά της εταιρείας
LIFO NEWSROOM