Βέλγιο: Σε κρησφύγετο, ξανά, ο υπουργός Δικαιοσύνης- Λόγω απειλών από κυκλώματα ναρκωτικών

Ο Βίνσεντ Βαν Κικενμπόρν Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Σε κρησφύγετο βρίσκεται ξανά ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κικενμπόρν, λόγω νέων απειλών από κυκλώματα που σχετίζονται με εμπόρους ναρκωτικών. 

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Κικενμπόρν βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες που χρειάζεται να καταφύγει σε κρησφύγετο. 

«Κυνηγάμε τη μαφία των ναρκωτικών, γι' αυτό προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες», δήλωσε στο VTM. «Την πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο, τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν γρήγορα, αλλά τώρα είναι η δεύτερη απειλή. Είναι εξίσου σοβαρό, αλλά λιγότερο συγκεκριμένο. Ως αποτέλεσμα, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης. 

Πιθανόν ο Κικενμπόρν θα χρειαστεί να περάσει τα Χριστούγεννα στο κρησφύγετο, με την οικογένειά του, αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Είναι δύσκολο για τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βλέπουν φίλους. Δεν μπορούν να πάνε σε πάρτι», περιέγραψε. «Γιορτάζετε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά σας. Αυτό μάλλον δεν θα συμβεί για εμάς φέτος», συμπλήρωσε ο υπουργός. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM