BBC: Η επίθεση στο Λονδίνο είχε διάρκεια 82 δευτερόλεπτα - Ο δράστης οδηγούσε με 122 χλμ/ώρα

BBC: Η επίθεση στο Λονδίνο είχε διάρκεια 82 δευτερόλεπτα - Ο δράστης οδηγούσε με 122 χλμ/ώρα Facebook Twitter
0

Με ταχύτητα έως και 122 χιλιόμετρα/ώρα οδηγούσε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο, ο οποίος παρέσυρε με το όχημά του δεκάδες πεζούς που βρίσκονταν στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Ο Καλίντ Μασούντ σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε 50 στη γέφυρα, την περασμένη Τετάρτη. Στη συνέχεια, αφότου το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω στα κιγκλιδώματα της περίφραξης του βρετανικού κοινοβουλίου, ο Μασούντ μπήκε στον περίβολο και μαχαίρωσε θανάσιμα έναν αστυνομικό.  Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τη βρετανική αστυνομία, η επίθεση είχε διάρκεια συνολικά 82 δευτερόλεπτα.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, το αμάξι που οδηγούσε ο Μασούντ είχε εμφανιστεί στην περιοχή κοντά στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και πριν από την επίθεση, ίσως την προηγούμενη ημέρα, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το κίνητρο. 

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι ο δράστης έδρασε μόνος του, αναγνωρίζοντας ότι ενδεχομένως να μην κατανοήσουν ποτέ το κίνητρο του. Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM